Wpis z mikrobloga

Pytania do #programista15k #programista #programista25k

1. Skoro projektujesz strony i siedzisz w tym zawodowo, to pewnie wiesz, skąd Twój pracodawca bierze zlecenia na tworzenie stron, prawda? To skąd one są?

2. A skoro to wiesz, to czemu sam się nie zwolnisz i nie zaczniesz robić zleceń na własną rękę?

3. Ktoś pewnie powie, że skoro jestem taki mądry, to niech sam tak zrobię. Spoko xd zrobie.Tylko powiedzcie, gdzie mam szukać klientów. Nigdy nie pracowałem komercyjnie, a strony robiłem jedynie hobbystycznie dla siebie i znajomych. Umiem HTML, CSS, JavaScript. Ale bez MySQL, bez PHP, Pythona i innych backendowych rzeczy.
Bym sobie robil te strony po powrocie do domu. A jakbym czegoś nie umial/nie wiedział to podpytam chatgpt ¯\(ツ)/¯

#informatyka #komputery #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta
BezNickuOk - Pytania do #programista15k #programista #programista25k

1. Skoro projek...

źródło: zebra-logo-in-black-and-white-minimal-and-clean-artwork-ideal-for-wildlife-branding-nature-distinctive-animal-vector

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@BezNickuOk: Głównie to polega na tym że gdy tramwaj Cię przejedzie to klient chce mieć nadal wsparcie swojej usługi. Dlatego samemu trudniej pozyskać klienta niż naszemu pracodawcy. Ale takie bezpieczeństwo i stabilność dodatkowy kosztuje.
  • Odpowiedz
Skoro projektujesz strony i siedzisz w tym zawodowo, to pewnie wiesz, skąd Twój pracodawca bierze zlecenia na tworzenie stron, prawda? To skąd one są?

@BezNickuOk: Np z własnej firmy xd często się robi własny produkt lub wewnętrzny tool.
  • Odpowiedz
  • 0
@BezNickuOk: ma ze znajomości, poleceń, linków w stopce. A ja go nigdy nie zastąpię bo on ma gadane i wie lepiej jak gadać z klientem żeby sprzedać usługę
  • Odpowiedz