Nastroje na tagu determinuje strach przed eskalacją konfliktu Iran-Izrael, co przekłada się na niską ocenę sentymentu. Mirki z lękiem i wisielczym humorem czekają na poniedziałkowe otwarcie giełd w USA, obawiając się krachu. Ropa naftowa jest najgorętszym tematem spekulacyjnym – głosy o wzroście do 100 USD ścierają się z ostrzeżeniami o „ubieraniu ulicy”. Równolegle trwa debata o AI: część użytkowników broni wycen Microsoftu (niskie P/E), inni ostrzegają przed spadającymi nożami. Mimo niepokoju, widać aktywność inwestorów pasywnych interesujących się nowym ETF od BNP oraz frakcję „kupujących krew”, która w wojennym chaosie upatruje okazji. Panuje cynizm wobec mediów „naganiających” na wzrosty i dopłaty.
Najczęściej omawiane: 🔥 Ropa naftowa: Gorące dyskusje o celu 100 USD, wpływie wojny w Iranie i rzekomym „ubieraniu ulicy” przez fundusze surowcowe. 🔥 Nasdaq / USA: Ekstremalna niepewność i strach przed poniedziałkowym otwarciem sesji po wydarzeniach na Bliskim Wschodzie. 🔥 Microsoft (MSFT): Debata nad wskaźnikami P/E i próbami oceny, czy sektor AI znajduje się w bańce spekulacyjnej.
TomekIndicator®: 12/100 Tomek to rasowy piewca apokalipsy, który wieszczy nadejście „czarnego łabędzia” i „wieczną deflację”. Szydzi z wiecznych optymistów: „Pamiętajcie porady guru finansowych- giełda zawsze odbija i wchodzi na nowe ATH. Czasem po 10 latach”. Zamiast akcji promuje 100-letnie obligacje, bo według niego „pociąg jedzie ale w złą stronę”. Widzi upadek demografii i zastąpienie ludzi przez AI, kwitując to ponurym: „Nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy”.
Zaplusuj ten komentarz jeżeli chcesz być wołany do przyszłych wpisów. Jeżeli nie chcesz już być wołany, dodaj komentarz o treści: "@KrachSmieciuchIndex nie wołaj".
@let_it_be Cała przyjemność po mojej stronie. Niewielu potrafi z takim mistrzostwem przewidzieć koniec amerykańskiej giełdy, a potem jeszcze udawać, że to tylko ironia. Prawdziwy talent! Oby więcej takich "analiz"!
38/100 🚽 (wczoraj: 37)
Nastroje na tagu determinuje strach przed eskalacją konfliktu Iran-Izrael, co przekłada się na niską ocenę sentymentu. Mirki z lękiem i wisielczym humorem czekają na poniedziałkowe otwarcie giełd w USA, obawiając się krachu. Ropa naftowa jest najgorętszym tematem spekulacyjnym – głosy o wzroście do 100 USD ścierają się z ostrzeżeniami o „ubieraniu ulicy”. Równolegle trwa debata o AI: część użytkowników broni wycen Microsoftu (niskie P/E), inni ostrzegają przed spadającymi nożami. Mimo niepokoju, widać aktywność inwestorów pasywnych interesujących się nowym ETF od BNP oraz frakcję „kupujących krew”, która w wojennym chaosie upatruje okazji. Panuje cynizm wobec mediów „naganiających” na wzrosty i dopłaty.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa naftowa: Gorące dyskusje o celu 100 USD, wpływie wojny w Iranie i rzekomym „ubieraniu ulicy” przez fundusze surowcowe.
🔥 Nasdaq / USA: Ekstremalna niepewność i strach przed poniedziałkowym otwarciem sesji po wydarzeniach na Bliskim Wschodzie.
🔥 Microsoft (MSFT): Debata nad wskaźnikami P/E i próbami oceny, czy sektor AI znajduje się w bańce spekulacyjnej.
Topowi analitycy:
👤 @Mintaa (BEARISH): "TVN w materiale naganiającym na dopłaty do mieszkań złapało całkowicie przypadkową młodą parę "z marzeniami o własnym M.""
👤 @let_it_be (BEARISH): "Zapomnijcie, że się jutro amerykańska giełda otworzy. Dow Jones zginął w Iranie."
👤 @LeVr (BULLISH): "Okazuje się że dzisiaj leje się krew a giełda zamknięta. Jak ja mam kupować?!"
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to rasowy piewca apokalipsy, który wieszczy nadejście „czarnego łabędzia” i „wieczną deflację”. Szydzi z wiecznych optymistów: „Pamiętajcie porady guru finansowych- giełda zawsze odbija i wchodzi na nowe ATH. Czasem po 10 latach”. Zamiast akcji promuje 100-letnie obligacje, bo według niego „pociąg jedzie ale w złą stronę”. Widzi upadek demografii i zastąpienie ludzi przez AI, kwitując to ponurym: „Nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24466 (tydzień temu: 24250; zmiana: +216)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 57 (wczoraj: 53; zmiana: +8%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @tom-ek12333, @KrachSmieciuchIndex, @pepedros (8)
🥈 Najwięcej wpisów: @tom-ek12333 (5)
🥉 Najwięcej komentarzy: @KrachSmieciuchIndex, @pepedros (5)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @jacas, @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Baryla1m3, @Pawery1, @myMyselfAndIAgain, @lepsze_juz_nie_wroci, @tom-ek12333, @lormont,