Aktywne Wpisy

tesknilam_ +31
Irytuje mnie gadanie niektórych marihuaniarzy o tym, że buch to samo dobro i remedium na wszystko. Nie twierdze, ze nie ma jakichs pozytywnych skutkow, ze nie powinna byc dostepna medycznie. Jednak jak patrzylam na ludzi ktorzy jaraja tyle co piją panowie pod sklepem a twierdzili że wszystko jest spoko, to wątpliwa jest ta całkowita nieszkodliwość zioła.
Juz nawet slyszalam, ze leki psychotropowe to syf i uzależniają i jak juz to powinnam jarać
Juz nawet slyszalam, ze leki psychotropowe to syf i uzależniają i jak juz to powinnam jarać

#raportzpanstwasrodka nieletnia nałożnicą spoconego została matką, serdecznie gratulujemy. Tajemnica rozwiązana, dlaczego kopnęła w cztery litery palmowego i zniknęła ¯\(ツ)/¯
źródło: IMG_5838
Pobierz

Mirki co sądzą o zrobieniu sobie kursu zawodowego który jest odpowiednikiem technikum chemicznego i daje technika technologii chemicznej. Jest to CHM.02. Eksploatacja maszyn i urządzeń przemysłu chemicznego oraz CHM.06. Organizacja i kontrolowanie procesów technologicznych w przemyśle chemicznym.
Muszę coś sobie zrobić. Jestem debilem. Mam tylko maturę zdaną na granicy. Mam dość pracy w kołchozach. Mam ponad 40 lat. I teraz znajomi właśnie mi polecili tego technika. Oni pokończyli i mają pracę w różnych lokalnych zakładach. Jest sporo takiej pracy związanej z chemią w mojej okolicy.
Tylko problem, że jestem debilem z chemii, nigdy tym przedmiotem się nie interesowałem i nie wiem o tym nic. Za to znajomi mówią, że oni też nic nie umieli, poszli i zrobili bezboleśnie te kursy, wszyscy zdali (trzeba na 75% co jest dla mnie abstrakcyjnie wysokim wynikiem, ja ledwo maturę na 30% zdałem), a w pracy są jakimiś analitykami chemicznymi, robią w kółko to samo, w spokoju, bez presji i ludzkich warunkach. Pokazali co mają robić i robią.
Dodatkowo mówią, że taki technik jest na równi traktowany z ukończonymi studiami chemicznymi. Studia są ok ale dla osób ambitnych co chcą robić karierę na wyższych szczeblach ale start jest na tym samym poziomie.
Co o tym myślcie? Mam dwie lewe ręce do wszystkiego. Kurs kosztuje ok. 4tys za CHM.02 i 2tys. CHM.06. Warto? Trudno? Jak z pracą?
#chemia #nauka #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@xray2304: To są tylko słowa znajomych, że biorą wszystkich. A okolica to Płock. Orlen podobnie dopłaca aby ludzie to robili. Zarówno technikum jak i na polibudzie studia. Na przestrzeni ostatnich lat było wiele programów aby zachęcić ludzi, dawali rabaty na te zaoczne, jako osoba zatrudniona
@mirko_anonim: nie są znane i nie ma puli pytań, ale często się powtarzają to po pierwsze po drugie wiele jest podobnych. Więc ogarniając stare dasz radę z testem
Brzmi to trochę jakby gotowiec krążył po sali i nikt tego nie weryfikował.
A praca nie ma nic wspólnego z tym
Przykładowo w czerwcowym egzaminie na obrazku trzeba było podpisać elementy wymiennika ciepła, z czego szczegółowy rysunek techniczny wraz z podpisanymi elementami był na pierwszej stronie. Zadanie na zasadzie znajdź element z rysunku A na rysunku B.
nikt nie ma gotowców, nie nastawiaj
Chyba więc się skuszę i zrobię.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny