Wpis z mikrobloga

Obejrzałem sobie wywiad z Anitą Włodarzczyk, która od lat ma swoją bazę treningową w Katarze i chwali Ministerstwo Spraw Zagranicznych i Ambasadę, że bardzo dobrze informują o stanie rzeczy i starają się pomagać w zakresie swoich możliwości.

Także odnoszę wrażenie, że wystarczy umieć używać telefonu i internetu (poza TikTokiem), nie być ostatnią melepetą jak nasi wspaniali influencerzy w ostatnich dniach i jednak się okazuje, że państwo polskie nie zostawia ich na lodzie, a sytuacja nie jest katastrofalna XD

#iran #katar #dubaj #polskiyoutube #bekazprawakow #bliskiwschod #usa #wojna #polityka
Amatorro - Obejrzałem sobie wywiad z Anitą Włodarzczyk, która od lat ma swoją bazę tr...

źródło: obraz

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jak nasi wspaniali influencerzy w ostatnich dniach i jednak się okazuje, że państwo polskie nie zostawia ich na lodzie, a s

@Amatorro: A nie bierzesz pod uwagę, ze utytułowana sportsmanka może być traktowana inaczej od przeciętnego Kowalskiego? Nie twierdzę, że tak na pewno jest. Po prostu mam wrażenie, że osoba taka jak Włodarczyk, jest zbyt mało reprezentatywna w kategorii "zwykły obywatel", żeby być argumentem w tej dyskusji.
  • Odpowiedz
@archubuntu: nie wiem czy ludzi przebywających w Dubaju można nazwać "zwykłymi obywatelami". Zwykły obywatel to o 8 rano wstaje do roboty a potem śpi w swoim M3.
  • Odpowiedz
nie wiem czy ludzi przebywających w Dubaju można nazwać "zwykłymi obywatelami".

@danob99: Nawet jeśli, to i tak jest to czepianie się z Twojej strony słówek a nie odnoszenia się do meritum. W porównaniu do takiej Włodarczyk i tak prawdopodobnie są niższym priorytetem dla rządu.
  • Odpowiedz
nie być ostatnią melepetą jak nasi wspaniali influencerzy w ostatnich dniach

@Amatorro: kupujesz ich tłumaczenie, że "pani redahtur my nie wiedzieli"?

Nie daję wiary w to, że ludzie prowadzący biznesy polegające na nawijaniu makaronu na uszy, mający świadomość jak prowadzić "kreatywną księgowość" i chronicznie scaleni ze smartfonem nagle nie wiedzieli, że szykuje się kocioł, zwłaszcza że o tym, żeby ewakuować się z Bliskiego Wschodu to trąbili już od miesiąca. Otóż
  • Odpowiedz
W porównaniu do takiej Włodarczyk i tak prawdopodobnie są niższym priorytetem dla rządu.

@archubuntu: tak, specjalnie dla Włodarczyk publikują komunikaty na hasło, a w ambasadzie mają specjalnego człowieka, który jej osobiście przekazuje informacje krótkofalówką XD
  • Odpowiedz
@danob99:

nie wiem czy ludzi przebywających w Dubaju można nazwać "zwykłymi obywatelami". Zwykły obywatel to o 8 rano wstaje do roboty a potem śpi w swoim M3.

Przecież to jest jednen z tańszych kierunków, Hiszpania jest droższa. To jest taki Egipt+/Bułgaria+ tam jeżdżą ludzie udawać, że mają hajs xD
  • Odpowiedz
@Amatorro: i oczywiście masz rację! Każdy ma swój rozum i wie co robić, kiedy jest zagrożenie. Wie czy ma jechać gdzieś gdzie może być niebezpiecznie, wie ewentualnie przed wyjazdem już, co i jak robić, aby nie zostać na lodzie. Ale tak jak mówię, każdy kto ma rozum. Czyli niestety nie 80% ludzi w tym kraju, żeby nie powiedzieć na świecie :/
  • Odpowiedz