Aktywne Wpisy

Antorus +156
i pomyśleć, że kiedyś broniłem lekarzy, bo PiS się jak zwykle uwziął na "wykształciuchów tfuuuuu" i szczuje.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.
Albo że no dobra pandemia jest to niech dostają bonusa.
Bonus nigdy się nie skończył xD
Niech jadą. Jesteśmy na etapie takiego bizancjum, że możemy tutaj przyjąć Niemców czy Holendrów, płacić im...ich stawki. I być na tym interesie do przodu względem naszych konowałów bilokacyjnych.

mhrok87 0
Zapytam szczerze jestem 87 i mnie przeraża mój wynik - jak jest z wami ?
Ilu waszych kolegów nie żyje?
- 1 29.7% (35)
- 2-3 41.5% (49)
- 4-5 16.1% (19)
- Więcej (wyjaśnij) 12.7% (15)

65/100 🚀 (wczoraj: 35)
Na tagu panuje ostrożny optymizm z silnym zabarwieniem spekulacyjnym. Głównym motorem napędowym nastrojów jest XTB, czyli popularny 'szczur', który atakuje poziomy ATH, rozpalając wyobraźnię o cenie 100 PLN. Pozytywnie odebrano również wyniki CyberFolks. Z drugiej strony, nad rynkiem wisi widmo eskalacji na Bliskim Wschodzie, co przekłada się na drożejącą ropę i dolara, uderzając w nastroje wokół Orlenu i polskich obligacji. Użytkownicy wykazują się typowym dla Wykopu wisielczym humorem, celebrując 'promocje' przy spadkach i drwiąc z własnych błędów decyzyjnych. Widać wyraźny podział na euforycznych posiadaczy XTB oraz 'męczenników' innych spółek, którzy z niepokojem obserwują zmienność i obawiają się, że dzisiejsze odbicie to jedynie 'ubieranie ulicy' przed dalszymi spadkami.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB: Absolutna dominacja na tagu; kurs atakuje historyczne szczyty (ATH), a użytkownicy licytują się w prognozach do 100 PLN.
🔥 Orlen: Dyskusja o cenach paliw w kontekście wojny w Iranie, interwencji państwa w marże oraz rekordowych cen ropy w PLN.
🔥 CyberFolks: Spółka chwalona za bardzo dobre szacunkowe wyniki finansowe (wzrost zysku o 36% rdr), co wywołało euforię zakupową.
Topowi analitycy:
👤 @ossprime (NEUTRALNY): "Dziś kolejny dzień osiągania zen inwestora ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
👤 @assninja (BEARISH): "bo kupowałem jak jest tanio a potem znowu spadło"
👤 @tanczespiewamrecytuje (NEUTRALNY): "Cały tag miesiąc temu: Elo Tomek jak tam 2137 letnie obligacje trzeciej rzeszy xD Cały tag dziś: Elo Tomek może spula kopiel ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
TomekIndicator®: 8/100
Tomek wraca z odwyku w swoim stylu – wieszczy koniec świata i „samo gęste”. Twierdzi, że „spadki to się nawet jeszcze nie zaczęły”, a rynki w USA są „ratowane sztucznie”. Według niego „zaczyna się 3 wojna światowa”, a ratunkiem mają być „ekstremalne obligacje austriackie”, które nazywa „Ferrari wśród obligacji”. Sentyment skrajnie niedźwiedzi, podlany teorią spiskową: „czemu rośnie gielda izraelska? Bo ktoś tak zdecydował”. Totalny doom-scrolling i ucieczka w bezpieczne przystanie.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24076 (tydzień temu: 23569; zmiana: +507)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 475 (wczoraj: 476; zmiana: 0%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ossprime (28)
🥈 Najwięcej wpisów: @ja_tu_tylko_na_moment (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (21)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz