Aktywne Wpisy

mirko_anonim +9
✨️ Pomoc w wyborze imienia dla córki Ⓘ
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Imię żeńskie na "S"
- Selena 11.6% (237)
- Salma 7.4% (152)
- Sława 32.6% (668)
- Stella 13.8% (282)
- Sofia 34.7% (711)
Markotny_Marek +83
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

65/100 🚀 (wczoraj: 35)
Na tagu panuje ostrożny optymizm z silnym zabarwieniem spekulacyjnym. Głównym motorem napędowym nastrojów jest XTB, czyli popularny 'szczur', który atakuje poziomy ATH, rozpalając wyobraźnię o cenie 100 PLN. Pozytywnie odebrano również wyniki CyberFolks. Z drugiej strony, nad rynkiem wisi widmo eskalacji na Bliskim Wschodzie, co przekłada się na drożejącą ropę i dolara, uderzając w nastroje wokół Orlenu i polskich obligacji. Użytkownicy wykazują się typowym dla Wykopu wisielczym humorem, celebrując 'promocje' przy spadkach i drwiąc z własnych błędów decyzyjnych. Widać wyraźny podział na euforycznych posiadaczy XTB oraz 'męczenników' innych spółek, którzy z niepokojem obserwują zmienność i obawiają się, że dzisiejsze odbicie to jedynie 'ubieranie ulicy' przed dalszymi spadkami.
Najczęściej omawiane:
🔥 XTB: Absolutna dominacja na tagu; kurs atakuje historyczne szczyty (ATH), a użytkownicy licytują się w prognozach do 100 PLN.
🔥 Orlen: Dyskusja o cenach paliw w kontekście wojny w Iranie, interwencji państwa w marże oraz rekordowych cen ropy w PLN.
🔥 CyberFolks: Spółka chwalona za bardzo dobre szacunkowe wyniki finansowe (wzrost zysku o 36% rdr), co wywołało euforię zakupową.
Topowi analitycy:
👤 @ossprime (NEUTRALNY): "Dziś kolejny dzień osiągania zen inwestora ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
👤 @assninja (BEARISH): "bo kupowałem jak jest tanio a potem znowu spadło"
👤 @tanczespiewamrecytuje (NEUTRALNY): "Cały tag miesiąc temu: Elo Tomek jak tam 2137 letnie obligacje trzeciej rzeszy xD Cały tag dziś: Elo Tomek może spula kopiel ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
TomekIndicator®: 8/100
Tomek wraca z odwyku w swoim stylu – wieszczy koniec świata i „samo gęste”. Twierdzi, że „spadki to się nawet jeszcze nie zaczęły”, a rynki w USA są „ratowane sztucznie”. Według niego „zaczyna się 3 wojna światowa”, a ratunkiem mają być „ekstremalne obligacje austriackie”, które nazywa „Ferrari wśród obligacji”. Sentyment skrajnie niedźwiedzi, podlany teorią spiskową: „czemu rośnie gielda izraelska? Bo ktoś tak zdecydował”. Totalny doom-scrolling i ucieczka w bezpieczne przystanie.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24076 (tydzień temu: 23569; zmiana: +507)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 475 (wczoraj: 476; zmiana: 0%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ossprime (28)
🥈 Najwięcej wpisów: @ja_tu_tylko_na_moment (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (21)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz