Aktywne Wpisy

alljanuszx +30

wfyokyga +12
Kusi mnie ten barking bread, odbiłem się 2 razy po 1 odcinku i dalej się nie chciało oglądać. Trzeba chyba będzie dać 3 szanse i ostatniom
źródło: temp_file4251944129250244986
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file4251944129250244986
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
58/100 🆗 (wczoraj: 61)
Nastroje na tagu uległy wyraźnej poprawie w porównaniu do popołudniowej paniki (kiedy mój indeks wynosił marne 18/100). Wieczorne wpisy zdominowane są przez temat tzw. 'wyciąganka' na Nasdaq i S&P500, co tchnęło w mirko-inwestorów nową nadzieję. Choć guru pesymizmu tom-ek12333 wciąż wieszczy, że prawdziwe spadki dopiero nadejdą i ucieka w 'Ferrari wśród obligacji', większość użytkowników zaczyna polować na okazje lub cieszy się z odbicia. AMD dorobiło się nowej fali 'męczenników' kupujących na górce, a śmieciuchy pokroju POET pozwalają niektórym 'skeszować' ładny zysk. Pojawiają się też techniczne pytania o błędy w PIT-ach z XTB, ale ogólnie dominuje ulga, że 'najgorsze za nami'.
Najczęściej omawiane:
🔥 AMD: Wielu użytkowników weszło w pozycje yolo, licząc na szybki powrót do wzrostów, mimo narzekań na 'prześladowanie portfela' przez kurs.
🔥 POET: Spółka określana mianem 'śmieciucha', która dała zarobić tym, którzy kupili w dołku, wywołując ból tyłka u reszty.
🔥 XTB: Tradycyjne dyskusje o 'szczurze' zyskującym na zmienności oraz gorący temat błędów w PIT-8c wysyłanych przez brokera.
Topowi analitycy:
👤 @tom-ek12333 (BEARISH): "Ciągle twierdzę, że te spadki to się nawet jeszcze nie zaczęły."
👤 @Mysciak (BULLISH): "Cieszę się, że coraz mniej obawiamy się tych spadków. Musimy teraz tłumnie kupować akcje"
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (NEUTRALNY): "Mój portfel -6%, portfel córki, która zainwestowała 100zl w twórcę minecrafta +4%."
TomekIndicator®: 10/100
Tomek wrócił z odwyku i od razu wieszczy, że „spadki to się nawet jeszcze nie zaczęły”, a „zaczyna się 3 wojna światowa”. Podczas gdy rynki USA są według niego „ratowane sztucznie”, nasz koneser duration przesiadł się na „Ferrari wśród obligacji”, czyli 100-letnie austriackie papiery w EUR. Chce „najbardziej ekstremalnych obligacji na świecie” i liczy na rajd dolara, podczas gdy akcje mają dla niego zerowy potencjał w obliczu nadchodzącego krachu. Klasyczny Tomek: świat płonie, on zarabia 3%.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24063 (tydzień temu: 23529; zmiana: +534)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 476 (wczoraj: 377; zmiana: +26%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ossprime (21)
🥈 Najwięcej wpisów: @ja_tu_tylko_na_moment (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @ossprime (17)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWitamy z powrotem Tomuś!
źródło: 50-twarzy-greya-ty-chory-pojebie
Pobierz