Wpis z mikrobloga

• 351
@lazysoul współczuję pracownikom. Nie dość, że nie mają lekkiej pracy to teraz durni politycy dowalili im kolejne niepotrzebne obowiązki. :/

A market pewnie dodatkowych ludzi nie zatrudni "bo o matko bosko to som koszty!!!1" więc będzie ich brakować co będzie skutkować tym, że sklepu nie będzie miał kto ogarniać po klientach syfiarzach przez co normalni klienci będą się wkurzać. Ot błędne koło.
  • Odpowiedz
@Krupier Gadałem z pracownicą biedronki ostatnio jak opróżniała maszynę, niby na lato mają ogarnąć firmę która będzie jeździła po każdej biedronce i to ogarniała za nie.
  • Odpowiedz
@lazysoul: butelki i puszki od debili, którzy nie umieją czytać xD ostatnio w Lidlu chłop w-------y, bo nie chciało mu czeskich butelek 1.5l po piwie przyjąć więc rzucił je w kąt i poszedł. Naród debili
  • Odpowiedz
  • 2
@Krupier Mnie to zastanawia ilość zakrętek na ziemi. Przecież żeby ta maszyna przyjęła butelkę to musi mieć zakrętkę. Chyba, że to sprawa dzików XD
  • Odpowiedz
@lazysoul:

Przecież żeby ta maszyna przyjęła butelkę to musi mieć zakrętkę

Nie musi.

Pod wpływem mrozu butelka się skurczyła więc polak odkręcił nakrętke aby butelka nabrała kształtu i oczywiście rzucił pod siebie.
  • Odpowiedz
@lazysoul: Fałszywy artykuł/wysryw ai. Od pn do pt oddaje po 100-120sztuk dziennie również bez nakrętek.

Zresztą w regulaminach lidla, aldiego czy biedronki znajdziesz kwestie nakrętek - wystarczy do nich zajrzeć.
  • Odpowiedz
@lazysoul: największa patologia wrzucają stare butelki i zdziwieni że nie przyjmuje.. zamiast zabrać i wyrzucić do kosza to lepiej walić na automat. Tacy ludzie bez umiejętności czytania ze zrozumieniem jeszcze głosują w wyborach..
  • Odpowiedz
@lelele112233: oglądałem.. sam raz pod biedronką uświadomiłem jedną panią że niektóre butelki nie mają znaczka kaucji i tych nie można oddać..
Tutaj akurat skończyło się miło, oddała te z kaucją, podziękowała i podjechała sobie z resztą bez kaucji oddać w lidlu. Przyznała że mało kto o tym mówi jakie można oddawać
  • Odpowiedz
@lelele112233: Tylko ile to jest niepotrzebnej w skali kraju pracy. Jakie koszty - samego trzymania butelek, wożenia ich do sklepów, tam ogarniania tego przez pracowników. Do tej pory robili to śmieciarze, w ramach swojej pracy. Teraz zaangażowano tysiące ludzi dodatkowo.
  • Odpowiedz
@Frundsberg:

Do tej pory robili to śmieciarze, w ramach swojej pracy

a i tak poziom recyklingu jaki narzuca nam unia nie został spełniony.
Niecałe 30% ze strumienia odpadów jest poddane recyklingowi, UE narzuca w tym roku 56% - gminy płacą kary od tonażu.
Jak kaucyjny nie pomoże to będą dalej windować stawki aż zaboli każdego.
  • Odpowiedz
@ish_waw tylko, że nikt się nie spodziewał, że można to aż tak s--------ć.
czy ogólnie system zwrotów ma sens? ma.
czy jestem w stanie zrozumieć, że taka maszyna nie wydaje gotówki? tak to bolzka i ludzie by lecieli w c---a.
ale nie jestem w stanie q--a zrozumieć wymogu niezgniecionych puszek/ butelek - wystarczy umieścić qr kod na niezgniatalnym elemencie - szyjce butelki i denku puszki i system ma sens
  • Odpowiedz