Wpis z mikrobloga

@perfumowyswir: jak masz kolegę i spuchnie w 3 miesiące jak Pudzian, to raczej zakładasz, że to nie jest normalne i zdrowe.
Zakładasz też, że w końcu albo dostanie zawału, albo przestanie brać. Wtedy wróci do normalnej sylwetki. To jak z akcjami obecnie.

@gonzo91 drzewa nie rosną do nieba
  • Odpowiedz
@Gensek: Mi dzięki nieracjonalności dały szansę na ulokowanie się w tanich obligacjach.

Rynki dalej uważają, że będzie inflacja.

I może mają rację? Ja uważam, że nie mają.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: jest taka książka którą czytałem, "The big reset" Myślę że wkrótce się on wydarzy, a ten twój post potwierdza moje obawy. Ja jestem w metale zapakowany po kulen. Złoto rośnie i tak za wolno, no ale banki tym sterują
  • Odpowiedz
@Wues_30: niestety moim i nie tylko zdaniem, zloto to taka sama spekulacja jak reszta. Zainteresuj się ile opcji call jest na popularne etfy metali.

To wywołuje gamma squeeze. Dlatego srebro spadło o 40% w dwa dni.
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: ja mówię o fizycznym metalu, to że bawią się na giełdzie etf'ami to mnie nie dziwi, ale moim zdaniem przyjdzie jeszcze "sprawdzam" i właściciele etfów zostaną z niczym
  • Odpowiedz
  • 0
@Wues_30: Fizyczny metal też ma cenę którą ustala rynek. Twoje pieniądze więc radzę się zainteresować poniższym wykresem, popytać AI aż do zrozumienia tematu.

Moim zdaniem ostatni wzrost złota to inżynieria finansowa która się skończy, jak tylko akcje zaczną spadać.
Po prostu wyczerpały się wzrosty na SP500 więc finansjera zaczęła pompować cenę złota żeby zarobić. W taki sam sposób zwalą tą cenę.

Dodatkowo popatrz na rozjazd pomiędzy kosztem wydobycia, a ceną
tom-ek12333 - @Wues_30: Fizyczny metal też ma cenę którą ustala rynek. Twoje pieniądz...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz