Aktywne Wpisy

astralkowa +578
Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD
#heheszki #przemyslenia #truestory
#heheszki #przemyslenia #truestory

Wilczak +136

![[AKTUALIZACJA] Chat Control politycy znów chcą czytać nasze prywatne wiadomości](https://wykop.pl/cdn/c3397993/fc48c0ce38341877ca018285e053a5f6d5ae28a42b66c8093f27080bd6ac030c,q80.jpg)
źródło: 1000126761
Pobierzźródło: obraz
Pobierzsocjalista, w mediach i przez przeciwników politycznych bywa nazywany „ostatnim polskim komunistą”.
Oto kluczowe powody, dla których przylgnęła do niego ta etykieta:
1. Radykalna retoryka i poglądy gospodarcze
Ikonowicz w swojej publicystyce i wystąpieniach często używa haseł bezpośrednio uderzających w system
@PuchaczLesny: Ty zauważyłeś, że wkleiłeś potwierdzenie na to, że Ikonowicz żadnym komunistą nie jest, a nazywanie go tak wynika jedynie z propagandowo spranych łbów i nazywania walki o prawa pracowników komunizmem? xd
Poglądy rzeczywiście radykalne. Jak jesteś Januszem pseudoprzedsiębiorcą xD
W Komunizmie kazda firma ma być własnością społeczną.
Ogólnie w Komunizmie to nie ma być podatków w ogóle. Państwo ma wszystko regulować więc po co jakieś podatki.
źródło: 1000126769
Pobierz@PuchaczLesny: Czekaj, to wytłumaczę jeszcze raz, bo nie zrozumiałeś. Wkleiłeś wytłumaczenie, dlaczego ludzie ze spranym łbem propagandą mogą go nazywać komunistą (bo mają sprane łby propagandą i nie wiedzą, czym jest komunizm, ani socjalizm), a nie racjonalizację tego faktu.
Dlaczego nie jest to „jasno” zdefiniowane?
Głównym problemem jest rozziew między teorią a praktyką.
Cecha Teoria (Ideał) Praktyka (Historia)
Władza Oddana w ręce ludu/robotników Skupiona w rękach wąskiej elity partyjnej
Państwo Ma obumrzeć i zniknąć Staje się wszechpotężne