@niegwynebleid: dobra dobra, miasta w rozumieniu że ludzie tak mieszkają to też myślę że nie będzie i to fikcja. Chodzi o jakieś o hangary itp. To też można nazwać "miasteczkiem" i jak będzie wielkości dużego lotniska to być może będzie widać z Ziemi rozsądnym sprzętem za X lat.
@dodo_: hangarów też nie będzie bo nie ma po co bez przełomu technologicznego nie za bardzo jest sens i możliwość używania kosmosu do czegoś innego niż miejsca na umieszczenie spadających routerów.
@anonimowy_programista: o siema amoninowy co ty mnie tymi teslami tutaj rzucasz - to tak jak te psychofany apple które się cieszą że apple ma największe marże na rynku tak jak wszyscy spisują na straty elektryki tak tesla spisze cybertrucka i semi powiedz ty raczej mnie czy coś się zmieniło w kosmosie czy nadal nie ma sensu wysyłać człowieków w kosmos? kto za to zapłaci? po co ktoś za to zapłaci?
przychody spacex to aż 15 mld$ więc na pewno sfinansują bazy klingonów na księżycu.
@niegwynebleid: po pierwsze, mówisz o przychodach z poprzedniego roku. Starlink nadal dopiero się rozkręca. Przychody SpaceX powinny w tym roku wynieść grubo powyżej 20 miliardów. A gdy zacznie latać Starship, sytuacja powinna się tylko poprawiać.
Liczba klientów Starlinka rośnie wykładniczo. Wczoraj reklamowali się nawet podczas przerwy Superbowl. Wykupienie spectrum GSM też nie było przypadkowe. Na świecie są dziesiątki,
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)
Mars na razie odłożony na półce. Miasto SapceX będzie na księżycu jednak.
Może to i lepiej, bo doczekam czegoś takiego za mojego życia. Z Marsem by się nie udało doczekać pewnie xD
A i fajniej będzie jak będę mógł przez domowy teleskop patrzeć na księżycowe budynki xD
#spacex
dżizas, ile można te bzdury prostować
Chodzi o jakieś o hangary itp. To też można nazwać "miasteczkiem" i jak będzie wielkości dużego lotniska to być może będzie widać z Ziemi rozsądnym sprzętem za X lat.
bez przełomu technologicznego nie za bardzo jest sens i możliwość używania kosmosu do czegoś innego niż miejsca na umieszczenie spadających routerów.
Tak pisali ludzie kilka lat temu. Wielorazowych rakiet też miało nie być. O neuralinku to już nie wspomnę, bo przecież Elon musk nie m zielonego
co ty mnie tymi teslami tutaj rzucasz - to tak jak te psychofany apple które się cieszą że apple ma największe marże na rynku
tak jak wszyscy spisują na straty elektryki tak tesla spisze cybertrucka i semi
powiedz ty raczej mnie czy coś się zmieniło w kosmosie czy nadal nie ma sensu wysyłać człowieków w kosmos? kto za to zapłaci? po co ktoś za to zapłaci?
@niegwynebleid: po pierwsze, mówisz o przychodach z poprzedniego roku. Starlink nadal dopiero się rozkręca. Przychody SpaceX powinny w tym roku wynieść grubo powyżej 20 miliardów. A gdy zacznie latać Starship, sytuacja powinna się tylko poprawiać.
Liczba klientów Starlinka rośnie wykładniczo. Wczoraj reklamowali się nawet podczas przerwy Superbowl. Wykupienie spectrum GSM też nie było przypadkowe. Na świecie są dziesiątki,
źródło: G9h1RYYWUAA2-hf
Pobierz