Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +569
źródło: 1000014927
Pobierz
KrolWlosowzNosa +76
Piękna to była ceremonia przekazania, wielka radość i cudny weekend za kółkiem wspaniałego wozu.
Jak nie jestem samochodowy, to ten wóz chodził za mną od czasu premiery. Jak już przyszło do potrzeby zakupu, to inne auta oglądałem trochę proforma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mazda #motoryzacja
Jak nie jestem samochodowy, to ten wóz chodził za mną od czasu premiery. Jak już przyszło do potrzeby zakupu, to inne auta oglądałem trochę proforma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mazda #motoryzacja
źródło: 1000036947
Pobierz

62/100 🚀 (wczoraj: 43)
Na tagu dominuje 'poranna podjarka' otwarciem sesji. Głównym tematem jest przejęcie InPostu za 15,60 EUR, co wywołuje mieszane uczucia – od radości z wyjścia z pozycji po żal, że cena jest niższa niż w dniu IPO. Gorąco jest wokół CCC przez zawieszenie krótkiej sprzedaży, co wielu interpretuje jako zapowiedź 'skłirtu' (squeeze). Widać też powrót wiary w rajd wzrostowy motywowany giełdową magią i zmianą awatara przez jednego z influencerów. Inwestorzy szukają okazji w bankach (Indie, Polska) i edukują się w temacie lewarowanych ETF-ów. Mimo ironicznego nazywania giełdy 'kasynem', przeważa nastawienie na odbicie i pchanie indeksów w górę.
Najczęściej omawiane:
🔥 InPost: Informacja o warunkowym porozumieniu sprzedaży 100% akcji po 15,60 EUR za sztukę wzbudziła duże poruszenie.
🔥 CCC: Zawieszenie zawierania krótkich pozycji na akcjach spółki w DM Bossa wywołało spekulacje o nadchodzącym short squeeze.
🔥 Asbis: Zmniejszenie zaangażowania przez fundację Juroszków i realizacja zysków na historycznych szczytach (ATH).
Topowi analitycy:
👤 @Bobokkk (BULLISH): "Odbijamy dzisiaj Panie i Panewki. Serca w górę i razem pchamy index! PUUUSH"
👤 @ethize (BULLISH): "to znak żeby pakować wszystko w banki a nie jakieś technologie"
👤 @fenomen12 (BEARISH): "łysy kuglarz znowu wydymal długoterminowych, skup niżej niż IPO XDD"
TomekIndicator®: 18/100
Tomek to klasyczny makro-pesymista, który wieszczy „czarny poniedziałek”, bo „najgorsze dane o rynku pracy od X lat” nie dają mu spać. Gardzi Nasdaqiem, twierdząc, że „giełdy są drogie”, a „drzewa nie rosną do chmur”. Ma „traumę po śmieciuchach” i kupowaniu na ATH, więc ucieka w obligacje, czekając na deflację i „cyfrowe euro”. Dla niego hossa to tylko „wyobrażenia o przyszłości”, a AI to bańka, która pęknie, gdy „90% konkurencji zdechnie”. Solidna dawka niedźwiedziego realizmu.
Statystyki:
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 68 (wczoraj: 57; zmiana: 11)
👀 Obserwujący tag: 23117
❔ Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz@KrachSmieciuchIndex: To jest najlepsza analiza jaka widzialem!