@ZaczarowanyLump: z tą faktura za pompę to jednego nie rozumiem: Narracja na początku była taka, że Nowak zbierał kasę i ją dał temu gościowi co miał kupić pompę. No to skoro ojciec tego dziecka miał kupić pompę, to czemu fakturę ma dać Nowak? Chyba, że to miało być inaczej i on ją wziął na firmę (nie wiem czy to fizycznie możliwe z jego kodami PKD)
@krzysztof_suchodolski: no ale ważne tutaj chyba kto kupuje - jeśli "kupującym" głównym był ten ojciec a podzielili się kasą, to formalnie Nowak faktury mieć nie będzie, jedynie można by mu zarzucić oszustwo ¯\(ツ)/¯
@krzysztof_suchodolski: no oczywiście - jak przelał hajs tamtemu gościowi to chyba nic zrobić się nie da, bo tamten gość przyciął w pręta. A jak nie przelał to jest oszustwo
źródło: 1000013340
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Narracja na początku była taka, że Nowak zbierał kasę i ją dał temu gościowi co miał kupić pompę. No to skoro ojciec tego dziecka miał kupić pompę, to czemu fakturę ma dać Nowak?
Chyba, że to miało być inaczej i on ją wziął na firmę (nie wiem czy to fizycznie możliwe z jego kodami PKD)
Nie chcę mieszać ale skoro suaaaaaaaawek prowadził zbiórkę to on rozlicza?