Wpis z mikrobloga

A tak serio to obym w jego wieku był na takim chodzie

@Saeglopur I tego tobie życzę. Tobie, nie twojej rodzinie i znajomym bo
- będziesz gadał takie głupoty, że szkoda gadać
- bedziesz sie zachowywał jakbyś był nieomylny i nie dawal sobie nic wytłumaczyć
- w momencie gdy coś pójdzie nie tak jak mówiłeś, albo wyjdzie, że sie po prostu myliłem to będziesz twierdził, że tak nie mówiłeś (FAKE
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust:

Biden nazywający Zełeńskiego "prezydentem Putinem" jest nie do pokonania xD

Na moje oko nie wynika to z demencji, a z tego, że mówił o Rosji chwilę wczesniej. Za chwilę się poprawił i zgrabnie wybrnął. I nie udawaj, że nie widzisz, że w minutowej wypowiedzi użył większego zasobu słownictwa niż Trump przez 2 kadencje.
Zakrentas - @Inthrustwe_trust: 
Biden nazywający Zełeńskiego "prezydentem Putinem" je...
  • Odpowiedz
@Zakrentas: nie wiem czy wynika to z demencji (której początki Biden raczej miał, powiedzmy sobie szczerze)

Wiem natomiast że to jest najgorszy możliwy faux paux, pomylenie Grenlandii z Islandią to przy tym bekowy błąd xD

Zresztą Biden kilkukrotnie mylił Rosję z innymi krajami (np Iranem, Turcją). Mylił też przywódców a czasem nawet wygadywał totalne bzdury (np o torach kolejowych łączących Pacyfik z Oceanem Indyjskim)

Trump nie ma tego typu pomyłek,
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: podsumowując Biden miał problemy z pamięcią a Trump z trzeźwa ocena rzeczywistości i myśleniem życzeniowym. Obydwa przypadki brzmią jak oczywisty dom starców, ale prawami i lewaki polskie będą sie kłócić bo oni poglady maja, należą do poglądowej międzynarodówki. Xd a Polska? C--j tam Polska byle by lgbt bylo/nie bylo w Ameryce
  • Odpowiedz
@banzi: najlepsze jest że on serio wygląda jakby nie wiedział gdzie jest i co robi xD Ale z drugiej strony - rynki i tak za chwilę zapomną i pójdą dalej w górę, bo alternatywy nie ma. Gdzie mają ludzie trzymać kasę, w obligacjach na 4%? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@FelariPumpura: Różnica jest taka, że jak się coś zapomni, to ma się od tego doradców, którzy jakoś naprostują sprawę. Za to jak się żyje w swojej rzeczywistości, no to jest gorzej - "doradców" się albo ignoruje, albo zastępuje posłusznymi klakierami.
  • Odpowiedz
O tamtym jakoś nie wolno było tak powiedzieć, z miejsca oburzenie xD

no tylko że tak nie było xDD

A tak serio to obym w jego wieku był na takim chodzie

chciałbyś
  • Odpowiedz
  • 1
@banzi: ma rację, raz się udało, pewnie lada dzień coś znowu odwali, chyba trzeba załadować oszczędności na XTB, bo to znowu będzie jednodniowa okazja
  • Odpowiedz