Aktywne Wpisy
wujek_zla_rada +888
Jak cwaniak i oszust używa portalu wykop.pl do niszczenia konkurencji a pelikany łykają.
tldr:
1. nunek zleca stworzenie plagiatu sklepu z olejkami
2. nunek kupuje konta, lajki, zakłada kolejne strony, zleca pozycjonowanie, tworzy grupy na fb i placi za fejk konta by się tam zapisywały - wszystko by promować swój nowy sklep z olejkami
3. nunek zaczyna niszczyc konkurencje, na allegro się nie udaje bo kasują mu komentarz to próbuje na wykopie.
tldr:
1. nunek zleca stworzenie plagiatu sklepu z olejkami
2. nunek kupuje konta, lajki, zakłada kolejne strony, zleca pozycjonowanie, tworzy grupy na fb i placi za fejk konta by się tam zapisywały - wszystko by promować swój nowy sklep z olejkami
3. nunek zaczyna niszczyc konkurencje, na allegro się nie udaje bo kasują mu komentarz to próbuje na wykopie.

źródło: 1000005392
Pobierz

Spółka tylko w tym roku przewiduje 1 miliard euro straty. W 2027 roku muszą wykupić obligacje o wartości 700 mln euro. Chcą zrobić restrukturyzację, która przyniesie 100 mln euro w tym roku i 200 mln euro w kolejnych 2 latach.
IMO ta firma jest już trupem, albo zdechnie za kilka lat albo zostanie przejęta, nie widzę innego scenariusza.
#gielda
źródło: obraz
Pobierzźródło: obraz
PobierzJak dla mnie to, że wywalili jakieś g---o gierki jak Prince of Persia i doszlifowuja główne IP to plus i krok w dobrą stronę.
Pesymiści
@Clefairy: odpis za gry to 650 mln euro, czyli dalej 350 mln straty. A w przyszłym roku jeszcze muszą znaleźć drugie tyle na obligacje. Każdy oczywiście niech sobie kupuje co chce, tylko czy inwestycja jest warta ryzyka? Bo kurs może jeszcze spaść mimo wszystko.
Ubi to obecnie śmieciuch i raczej każdy wie, że podejmuje ryzyko, chyba nikt nie wkłada w to oszczędności życia.
@nflsteelers: potwierdzam, nawet chciałem ostatnio kupić nowe anno, bo jestem fanem tej serii, ale to tylko reskin 1800 na starożytność z kosmetycznymi zmianami. Ostatnio już to sprzedawali na steamie z rabatem 20%, a przecież 2 miesiące temu była premiera. Poczekam jak już będzie kompletna edycja ze wszystkimi DLC do kupna za grosze, to może się skuszę, póki co 1800 i tak zapewnia grę
@Clefairy: nie żeby kiedyś Prince of Persia był jednym z głównych IP Ubisoftu...