Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego bycie singlem to nie zawsze dobry wybór?
Często jako argument za niską demografią zarówno ja podawałem jak i widziałem u innych to, że dzisiaj ludzi stać na bycie singlem i dlatego nie tworzą rodzin. Kiedyś samemu człowiek nic by nie osiągnął, więc łączyli się w pary a potem rodzili dzieci, żeby te pracowały, a dzisiaj utrzymać się samemu to nie problem.

Tylko, że to cope. Jedną mam znajomą, co ma 30+ i nadal nie ma nic oprócz wynajętego mieszkania. Inna znajoma robi za minimalną już kilka lat, ciuła od pierwszego do pierwszego. Obie samotne. Ostatnio widziałem młodą dziewczynę, która liczyła drobniaki, żeby jej starczyło na zakupy (tutaj nie znam czy sama, no i nie znam sytuacji może chciała drobnych się pozbyć).

Naprawdę nie prościej związać się z kimś (tym bardziej kimś, kto ma kasę)?

Oczywiście w/w działa w obie strony jeśli chodzi o płcie, ale znaczniej ciężej biednemu chłopu wyrwać ustawioną, babkę niż w drugą stronę. Przecież bycie w związku nie oznacza, że to jest jakiś układ na zawsze, nawet nie musi oznaczać konieczności jakiś zbliżeń (przynajmniej w krótkim okresie). A takie coś może oznaczać możliwość zbudowania jakichkolwiek finansów dla osoby, która sama nie potrafi przebić się przez wychodzenie na 0 na koniec miesiąca.

#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
fachowy-zwycięzca-0: Patrząc po kobietach w moim otoczeniu to wydaje się, że jest fajne. W sensie część z nich mówi, że mogłyby być w związku, ale to może a tak to super być samemu. Trochę dlatego się dziwię.
No inna sprawa, że często po redditach czy fb czy nawet w rozmowach przewijają się takie stwierdzenia, że kobieta to właśnie jako singielka może korzystać z życia w dzisiejszych czasach i naprawdę się rozwinąć.
  • Odpowiedz
Czy ten wpis ma na celu akceptację pasożytowania na kimś?
Jak ojciec nie nauczył córki zarządzania finansami, to musi sobie to sama ogarnąć, nie ma innego wyjścia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: co kobieta to inne zdanie. Ja osobiście uważam że przy partnerze a nie jako singielka można w pełni korzystać z życia i się rozwijać. Będąc samemu dużo spraw jest na jednej głowie a w związku tymi sprawami można się dzielić czy wymieniać, przez co oszczędzać część czasu na rozwój. No tylko że to się może takie stać jeśli ludzie w związku się szanują, mają podobne cele w życiu, poglądy
  • Odpowiedz