Wpis z mikrobloga

@msuma: W sumie w Polsce trzeba coś koniecznie zrobić z ludźmi którzy nie płacą czynszu. To jest patologia jak ciężko jest czasem wywalić takiego kogoś z mieszkanai. Nie dziwię się, że sporo mieszkań stoi pustych skoro ochrona właściwicieki jest na tak niskim poziomie i przez to wielu ludziom nie chce się w to bawić
  • Odpowiedz
@El_Kamilos23: Właśnie ja nigdy na to z tej strony nie patrzyłem aż ostatnio gość z pustym mieszkaniem mi nie powiedział, że zwyczajnie boi się wynająć, a że ta kasa mu nie jest jakoś wybitnie potrzeba to nie ryzykuje. Nie będę zgrywał eksperta co do regulacji prawnych w tym zakresie ale jeśli prawdą jest, że nie możesz zwyczajnie niezależnie od wszystkiego wyrzucić z mieszkania gościa który nie płaci to mamy tutaj
  • Odpowiedz
@msuma: Haha, zajebiste! Ja bym połączył to z blockchainem - zamek podpięty jest takim urządzeniem do sieci i możesz handlować dobami jak tokenami - jedna doba, jeden token. Spekulantom by korki wywaliło z podniety. Ceny apartamentów w zakopanem w sylwestra latałyby po 100k za noc na marketcapie a co lepsze dla właścicieli - i tak stałyby puste bo ktoś tylko spekulował i nie chciał tam spędzac nocy...

Wyobraźcie teraz sobie
  • Odpowiedz