Wpis z mikrobloga

@DEATHSTROKEBACK: Przecież nawet w Polsce mamy polityków, którzy otwarcie ciągną nas w wojnę z Rosją, i dziwnym trafem kilku ma obywatelstwo Ukraińskie, następny temat afera podkarpacka, to wszystko się z sobą łączy, a ta Rosja to straszą już conajmniej 2 pokolenia, a prawda jest taka, że jakby chcieli to nas nie ma w mniej niż 24h bo jesteśmy na dzień dzisiejszy rozbrojeni totalnie, inna sprawa to mamy tak skorumpowanych polityków
  • Odpowiedz
@Abgymnic199: no wiadomo, jakby rosja (celowo z małej) chciała podbić cały świat to by to normalnie zrobiła, ale im się po prostu nie chce i dają fory Ukraińcom, dlatego przez 4 lata nie są w stanie w całości zająć dwóch obwodów xD Nie da się mieć dobrych stosunków z sąsiadem, który grozi i najeżdża innych sąsiadów, ruscy sami sobie na to ciężko zapracowali. Ten naród nigdy, przez całą historię, nie
  • Odpowiedz
@PawlaczBorzy: Ale z czym Ty wyjeżdżasz chłopie. Ja o niebie, a Ty o chlebie. A jak już na cokolwiek sensownie odpowiedziałeś to Ci powiem, że to nie ludzie są w większości problemem tylko politycy, którzy nas sklucaja i wywołują wojenki, ale poniekąd ludzie którzy tego słuchają i to łykają gdzie dają podpuszczać się jeden na drugiego to już trzeba naprawdę nie mieć rozumu.
  • Odpowiedz
daj spokój wania, иди на хуй.

@wataf666: Dlaczego Ukraińcy robią wstawki po rosyjsku, czyli swoim często pierwszym języku, przed ukraińskim?
Mówisz do Polaka w Polsce, tutaj nie Ukraina żeby łatwo porozumieć się po rosyjsku.
  • Odpowiedz
@Abgymnic199: dopoki jestesmy czescia ue/nato i trzymamy sie blisko z nimi nas nie zaatakuja bo im sie nie bedzie opalcac. Dlatego robia wszystko co moga aby podzielic europe i zeby polska najlepiej wyszla z ue i nato - to co braun glosi. Wtedy przejma nas bez walki
  • Odpowiedz
@Matianov: Myślisz, że NATO czy UE poza potępieniem i sankcjami zrobiłaby cokolwiek? Naiwny jesteś, my już to przerabialiśmy. Po drugie ja tu nie chce żadnej wojny i tym bardziej w żadne konflikty nie chce nas mieszać, a ukrom to za niedługo oddany Polskę szybciej niż tyn waszym Ruskim.
  • Odpowiedz
@Abgymnic199: Jestem już na tym etapie, że nie podejmuję więcej takich rozmów. Przeprowadziłem ich setki i zawsze kończy się tak samo. Ja się produkuję a tacy jak wy, w którymś momencie znikają xD Szkoda mi prądu. Elo

@look997 Jak na "Polaka w Polsce" to dosyć kiepsko operujesz polszczyzną.
  • Odpowiedz
@Abgymnic199: w obecnej formie tak - zrobiliby bardzo duzo. Na naszym terytorium sa wojska USA - co chwila tez mamy wspolne cwiczenia gdzie np polowa nato lata nad polska w formie ccwiczen. Dlatego celem rosji jest sklocenie nas z naszymi sojusznikami i dokladnie 1;1 to robi braun, bo to jedyna szansa dla rosji aby nas zgarnac do swojej strefy wplywu
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Mogła, tyle że ja wnioskuje to po tym ile "nasi" politycy robią dla Ukraińców i jak nas wpychają na te wojnę jak tylko się da, sprawdź wypowiedzi np. Pawła Kowala itd. itp. Reaguje napisałem to, sankcjami i potępieniem tak samo myślę, byłoby w naszym przypadku mimo, że mu jesteśmy częścią nato i UE i każdy by się wy***al na te traktaty, ale tu jest gdybanie moje co by było
  • Odpowiedz
@Abgymnic199: nie wykluczam, że robiły to ruskie służby rękoma ukraińskich agentów. I teraz obie agencje mają jakieś tam materiały. Co ciekawe mikroskopijna w porównaniu do tego pandora chyba bardziej ludzi poruszyła xd

sankcjami i potępieniem

@Abgymnic199: i toną sprzętu oraz pieniędzy.
  • Odpowiedz