Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy rodzinne podczas budowy domu
Kiedy budowałem dom, nie usłyszałem ani słowa wsparcia, ani gratulacji ze strony mojej rodziny.
Kilku kolegów pogratulowało mi, wujek napisał, że jest ze mnie dumny, przyjaciel, że cieszy się ze mną i pomoże, jak będzie potrzeba. To było bardzo miłe.
Moja matka podśmiewała się, że 10 lat będę budował dom, kolejne 10 głodował, żeby go wyposażyć.
Siostra ze szwagrem na siłę próbowali znaleźć wady - a to garaż w budynku, kto to będzie sprzątał, itd.
Chałupka została postawiona i wyposażona w 2 lata, a ja sporo nadpłacam kredyt.
Ostatnio niepotrzebnie rzuciłem, że miałem zmieniać samochód, ale stwierdziłem, że wstrzymam się i nadpłacę 60 000 zł kredytu.
Moja matka zadzwoniła do mnie wieczorem tego dnia, że moja siostra też chciałaby mieć większe mieszkanie lub dom, rodzina powinna sobie pomagać i powinienem pomóc siostrze ze spłatą jej kredytu, a nie "myśleć tylko o sobie". Potem powiedziała, że rozmawiała z siostrą, i to ona chyba podsunęła jej ten wspaniały pomysł.
K---a szczęka mi opadła, wybuchłem śmiechem. Nikt mi w życiu w niczym nie pomógł, było mi wręcz przykro, jak ze mnie drwili, i mam teraz jeszcze najpierw pomyśleć o nich, zanim wydam swoje pieniądze xD
Popsucie relacji z rodziną incoming.

#rodzina #logikaniebieskichpaskow #c---------------a

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Siostra ze szwagrem na siłę próbowali znaleźć wady - a to garaż w budynku, kto to będzie sprzątał, itd.

@mirko_anonim: Powiedz, ze nie mozesz dac bo te pieniadze sa na utrzymanie tego garazu i ekipy sprzatajacej i miala racje, mogles jej sluchac.

a na powaznie: przed rodzina zawsze badz biedakiem a nie "mam 60kola"
  • Odpowiedz