Aktywne Wpisy

pogop +4
Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom
Pobierz
lskx +42
#lewandowski #mecz #reprezwentacja #lewandowska
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
Ktoś ma jedno, doslownie JEDNO zdjęcie gdzie Anna karateka patrzy na Roberta w ten sposób? xD
źródło: obraz
Pobierz

Z końcem grudnia kończy mi się umowa o pracę w firmie i nie przedłuża mi dalej. Od stycznia podpisałem umowę zlecenie w tej samej firmie, żeby dokończyć jeszcze jeden projekt i się rozstajemy. Nie miałem żadnej alternatywy, także wolałem już to podpisać na miesiąc. Słyszałem, że po zakończeniu umowy o pracę w ciągu dwóch tygodni można iść na zwolnienie i ciągnąć je nawet do pół roku. Prawda to? Jak ZUS podchodzi do tego, że potencjalnie poszłoby się się na zwolnienie mimo że podpisało się umowę zlecenie? Kusi mnie, żeby pójść, bo łeb już sprany oporowo, a chciałbym chwilę dychnąć i pewnie od marca znalezc pracę w zawodzie.
Osobom, które już z góry zakładają, że tylko kombinuje i leniwy jestem to przez 10 lat na UoP byłem tylko 9 dni na L4.
#pracbaza #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Tylko że on nie udawał. Serio mu odwaliło ( ͡° ʖ̯ ͡°)