Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Są takie specjalne wkręcane filce, które niejako prostują kontakt nogi z podłogą, coś jak twoje ze zdjęcia, ale wkręcane i metalowe, specjalnie do takich nóżek. Mam tego typu w podnóżku od fotela, którego używałem jako siedzisko do pianina i nic nie porysowało przez prawie dwa lata.
  • Odpowiedz
  • 5
@ATAT-2: stary, zrób to porządnie. Albo ucinasz albo kupujesz papier ścierny w arkuszu, przyklejszasz go na jakąś płytę i jezdzisz krześle każda nóżka po kolei.
  • Odpowiedz
  • 1
@jalop: po raz czwarty - nie wchodzi to w gre.
Porządnie skracałem nogi od hokerów od mojego stolarza i pomimo sprzętu i wiedzy wiem jak to ostatecznie wygląda (idealnie nie jest) więc nie chce tych skracac (i ich dodatkowo obnizac) a szukam innych alternatyw

A jeżdżenie po papierze ściernym zrobi mi sieczke na krawedziach i każde krzesło będzie dupnie wyglądać
  • Odpowiedz
  • 2
Niestety wykopki jak zywkle czytać ze zrozumieniem nie potrafią tak wiec zaznacze i tutaj - SKRACANIE, PIŁOWANIE i SZLIFOWANIE nóg nie wchodzi w grę.
  • Odpowiedz
  • 2
To musisz poprosić kogoś, kto ma drukarkę 3d o wydrukowanie tulejki, która będzie dopasowana do podlogi
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Dodam, że nóżki do mojego siedziska, które eksploatowałem mocno przy grze na pianinie to tego typu, więc mają okrągłą "stopę" i nie są na prosto do podłogi, no i te filce się super sprawdziły. To nie są konkretnie te z linka, ale ktoś w opiniach pisze, że dobre, więc można zaryzykować i sprawdzić jeden komplet.
  • Odpowiedz