Aktywne Wpisy

Lardor +286
źródło: 1000086168
Pobierz
Cipek102 +19
Pracuje sobie w restauracji jako kierowca i tak tylko z nudów chciałem się podzielić jaki jest obraz polskich rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡° )
#rower #patologiazmiasta #patologiazewsi
#rower #patologiazmiasta #patologiazewsi
źródło: IMG_7043
Pobierz

3 lata temu przeszedłem z Bilbao do Cap de Creus idąc przez Pireneje szlakami GR10, GR11, HRP. Wyszło 900km, 21tys metrów przewyższeń. Zajęło nam to równo 30 dni (szedłem z najlepszym koleżką) z czego dwa dni w Andorze spędziliśmy zwiedzając. Były dni, że szliśmy 15km a innego j-------y po 50.
Bez jakiegoś planu, korzystaliśmy z mapy.cz. plecaki mieliśmy po ok. 12kg. Kiedyś tak myśleliśmy, żeby przejść taką losową trasę i w końcu zwolniliśmy się z naszych prac, spakowaliśmy i elo, w drogę.
Były kryzysy, burze, skwar, śnieg, ale wspominam tą wycieczkę bardzo dobrze. Czasem tęsknię za tym, może znowu kiedyś rzucimy wszystko i pójdziemy?
#gory #wycieczka #trekking
źródło: IMG-20230603-WA0016_remastered
PobierzHotel w Andorze trochę też wyniósł i po drodze kilka mieliśmy, bo chcieliśmy się umyć i wyorać ubrania, bo mieliśmy ich mało. I tu zaznaczę, że ciepły prysznic
Ja zamiast takiego dlugodystansowego chodzenia polecam bardziej #bikepacking
Ja na 3 miesiace podrozy np do australii bralem tylko 7kg bagazu+ jedzenie i woda.
I nie musisz tego tachac na plecach, niszczac sobie stawy, stopy.
Tylko uzywasz bagaznika i sakw.
Do tego rowerem uzyjesz wiecej miesni jesli trzeba czesto pchac rower pod gore. Ale wciaz to lzejsze niz tachanie plecaka.
@wspomnienieciszy: serio? to brzmi jak katorga,
W jakie temperatury chodzisz? Ja od 10-40celsiusa.
Obie wagi plecakow zawieraja juz hamak, spiwor, itd ;)
@Pioter831 gss w planach moze dalszych z buta a gsb rowerem, bez fragmentow z lanuchami. ;)
@wspomnienieciszy: lo maryjko, to to mnostwo zbednego tarabanu,
polecam ci bikepacking.com
Poogladaj sobie jaki
ładniejsze niż Tatry?
@ChlopoRobotnik2137 26 maja wylecieliśmy. Było super gorąco, ale powyżej 2k metrów śnieg leżał, dopiero się topił. Spaliśmy na dziko w namiotach, albo w takich chatkach Refugio, sporo tego w
Doszukujac sie umilaczy mamy tez drabinke na gwarkowej perci *(niebieski).
15 to optymalny czas z urlopem, wszystko zalezy od pogody. Dzien w deszczu ok, ale pare dni z rzedu potrafi skopac plany.
Zakladam polowe maja maks czerwiec. Moze kolejny rok, moze nastepny.