Wpis z mikrobloga

żymiane posiadając wszystkie prawie media

@Hellicon: jak to prawie wszystkie? Ty myślisz że te media które ty konsumujeez są niezależne tylko dla tego że zezwalają na krytykę żymian? Naiwny
  • Odpowiedz
W przestrzeni publicznej nie ma kultury small talku. Jakieś zagadywanie do płci przeciwnej jest odbierane jako cringe albo podryw zamiast zwykłej rozmowy

@mirko_anonim: to prawda że w Polsce small talk nie jest powszechny, ale większość ludzi chętnie odwzajemni jeśli zagadasz. Z mojego doświadczenia kobiety, nawet młode dziewczyny łatwo angażują się w small talk, wystarczy "nie być zainteresowanym podrywaniem".
Spędziłem dużo lat w USA i nauczyli mnie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo ludzie są samotnikami (poza garstką atencjuszy) wbrew temu co próbuje imputować społeczeństwo, żeby ludzie chętniej się socjalizowali potrzeba kultury która sprawi że interakcje z innymi ludźmi będą miały jakkolwiek wymierny, pozytywny rezultat, aktualna kultura już tej funkcji nie spełnia.
  • Odpowiedz
  • 3
@mirko_anonim: ja uważam że to z braku wychowania. A wychowanie uznaję za proces kształtowania w duchu ojca Mariana pierożyńskiego Dariusza Zalewskiego itp. Po prostu Ludzie są na tak niskim poziomie bliskim zwierzętom że nie wykształcili minimalnej Kultury i kultura też rozumiana jako coś więcej niż mówienie dzień dobry bo to jest ogół zachowań
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo polska kultura zawsze była skrajnie indywidualistyczna, wszyscy są nastawieni tylko na własny interes i nie patrzą dalej niż czubek własnego nosa. Stąd też młodzi płaczą tu na spędzanie świąt z rodzicami, którzy często są egoistycznymi toksykami
  • Odpowiedz
Z mojego doświadczenia kobiety, nawet młode dziewczyny łatwo angażują się w small talk, wystarczy "nie być zainteresowanym podrywaniem".

@Tata_Kasi: Czy ja wiem, z mojego doświadczenia większość ludzi jednak traktuje kogoś takiego jak natręta, nawet jeżeli zwykły small talk, chyba jedynym wyjątkiem są sytuacje na które można narzekać, choćby stanie w kolejkach, nieironiczne wtedy jak ponarzekasz najpierw srogo, to później otwierają się możliwości rozmowy na inne tematy xd. Polaka poznasz najlepiej
  • Odpowiedz
większość ludzi jednak traktuje kogoś takiego jak natręta, nawet jeżeli zwykły small talk

@Abaddon_Profanator: small talk u mnie to bardzo ograniczony jest. Z ekspedientką w żabce można zamienić parę zdań na temat jej pracy. Z ludźmi z pracy na temat ich rodzin/samochodów.
  • Odpowiedz
Zobaczcie ile jest wpisów o niechęci do spędzania czasu z własną rodziną na wigilii.

@mirko_anonim: ale Ty już tak nie wierz jak Babcia w Rydzyka w ten internet

czy Ty serio myślisz, że normalna szczęśliwa i zdrowa psychicznie osoba pluje treści na taki wykop czy nawet
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak ktoś jest chadem lub kobietą, to relacje same się robią, ale jak jesteś przegrywem lub przeciętniakiem to każdy ma ciebie w dupie, więc jak większość społeczeństwa męskiego to przegrywy inprzecietniaki to jak ma nie być epidemii samotności? Ich próby socjalizacji są torpedowane przez normictwo - nawet na durne życzenia świąteczne nikt nie odpisze ani nie polajkuje, nie mówiąc o szczycie marzeń by ktoś się do nich odezwał czy
  • Odpowiedz