Aktywne Wpisy

Ej, za wrzucenie pieroga jest ban na x czasu czy od razu perm?

leniar 0
Jaką grę typu #soulslike polecacie na początek, żeby opanować wgl mechanikę? Kiedyś grałem w Lords of the Fallen i mi strasznie c-----o szło, ale nie wiem czy to przez to że gra jest średniakiem czy dlatego że to ja jestem c-----y XD
#demonssouls #darksouls #lordsofthefallen #gry #pcmasterrace
#demonssouls #darksouls #lordsofthefallen #gry #pcmasterrace

Kaucjowane butelki PET. Oddawaliście już butelki w nowym systemie kaucyjnym? Można je zwrócić w każdym sklepie bez paragonu czy będę musiał przechowywać powietrze? Można te butelki chociaż zgnieść, bo z tego co słyszałem, chociaż nie wiem ile w tym prawdy, butelki nie mogą być uszkodzone...
W zamian maszyna do butelek wydrukuje mi kartkę na jedzenie. Nie wiem gdzie ten bon można będzie zrealizować. Jaką to ma sytuację prawną? Bon jest nowym środkiem płatniczym czy jest to coś w rodzaju biletu? Bo jak mam butelki wymieniać na bilety, których nie będzie można wykorzystać w dowolnym miejscu, to wygląda na kolejną stratę czasu i zamrażanie pieniędzy.
- Kupujesz napój w opakowaniu z symbolem kaucji.
- Przy kasie doliczone zostanie do zakupów 50 groszy za jedno opakowanie (jest to kaucja), opłata ta powinna zostać umieszczona na paragonie.
- Opakowanie możesz zwrócić do danego sklepu gdzie kupiłeś napoje (jeśli kupiłeś w Lidl to najlepiej oddać w Lidl).
- To już od sklepu zależy forma przyjmowania opakowań, w niektórych sklepach może być to wielka maszyna, a w innych