Aktywne Wpisy

wfyokyga +57
Żółw się zepsuł i naprawiajom 🐢🐢🐢🐢
źródło: temp_file1064089344270796998
Pobierz
LaudatorLibertatis +146
Mireczki, dzisiaj wjeżdżamy z grubym tematem. Po medialnej burzy na temat zadłużonej agencji marketingowej Roberta Lewandowskiego (STOR9) przyjrzałem się 30 spółkom naszego narodowego czempiona no i znalazłem więcej niż się spodziewałem.
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
źródło: fb1-2026-03-22-1
Pobierz

Teraz to w ogóle jest też mnóstwo fajnych, jednogarnkowych przepisów jak człowiek potrzebuje.
@mirko_anonim Jak masz układ, że partner pracuje, ty jesteś w domu i żyjecie na dobrym poziomie, to nie ma co narzekać.
Ale jak oboje (a to jest większość par) pracujecie na pełen etat plus czasami nadgodziny to ogarnianie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
po prostu ogarnianie za dwoje jest frustrujące, kiedy druga osoba leży do góry brzuchem, a ty biegasz ze ścierką po pracy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Dokładnie a zwłaszcza że człowiek ma po pracy niecałe 8h by zrobić domowe obowiązki plus odpoczynek.
@mirko_anonim:
Panisko na włościach widzę, w pałacu rezydujące zapewne.
@mirko_anonim: to raz plus dwa, że je nie znam żadnego typa który w tym kukoldystanie jakim jest Polska by faktycznie był tak BEZCZELNY żeby naprawdę rzucać skarpetami, nic nie prać, nic nie gotować i traktować laskę jak jakąś sprzątaczkę
takie
źródło: maz-balaganiarz
Pobierzjuż daje przepis kolego:
- ziemniaki kroisz na małe kosteczki dzięki czemu gotują się w 15min
- w międzyczasie odkurzysz swoją klitkę 50m2
- kto je ziemniaki
masz kosz ubrań wypełniony -> dajesz do pralki (ok. 5min)
gotowanie -> 20-40min
sprzątanie -> max 1h
jak robisz to dłużej to problem jest z tobą a nie z obowiązkami. Chyba że żyjecie w domu jednorodzinnym 200m2 i codziennie robicie duszoną
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
Ale jeśli pracujesz tak jak druga osoba, zarobkowo, a dom, zakupy, wymyślanie co kupić, co zjeść, gdzie iść, kiedy co posprzątać, sprzątanie, gotowanie, pranie, wynoszenie wieszanie tego prania i prasowanie, jest na głowie jednej osoby, to to jest frustrujące. Zdecydowanie bardziej niż robienie tego tylko dla siebie, druga osoba też ma