Wpis z mikrobloga

Jaki fikołek zrobił Bartosiak, żeby wytłumaczyć dlaczego w nowej strategii obronnej USA nie ma prawie słowa o Chinach? Przecież ten czlowiek od 5 lat mowi o pivocie amerykanskim i nadchodzacej wojnie USA - Chiny. Czy jego wyznawcy tak po prostu to łykneli i jedziemy dalej?

#bartosiak #usa #geopolityka #ukraina
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

żeby wytłumaczyć dlaczego w nowej strategii obronnej USA nie ma prawie słowa o Chinach?

@Swawolny_Rymarz: Tymczasem opracowanie nowej strategi bezpieczeństwa USA wykonane przez BBN...

Indo-Pacyfik – region najwyższego priorytetu – to strategiczne centrum globalnej

rywalizacji USA z Chinami. Autorzy dokumentu wskazują na
  • Odpowiedz
@Swawolny_Rymarz: a tak serio co ludzie mają do Bartosiaka? normalny chłop, nie łasy na atencję, nie lata po instagramach, nie robi wokół siebie szumu, nie zaczepia innych, gada merytorycznie, duża wiedza, w ogóle jako pierwszy przeniósł geostrategię na grunt publiczny

Za powyższe polaczki powinny o--------ć mu drabinę eskalacyjną z połykiem
  • Odpowiedz
@JasnyBanan

podżegacza wojennego bartosiaka

Ja rozumiem, że facet czasem trochę za bardzo płynie, ale jeśli chęć posiadania lepszych struktur wojskowych, uzbrojenia i decyzyjności jest podżeganiem do wojny to nie wiem co proponujesz. Uznać, że wszystko jest ok? Poddać się od razu? W mojej opinii gość proponuje rozwiązania odstraszające, bo dobre wojsko odstrasza wrogów.
  • Odpowiedz
@mateosz_inbecki: Ludzie nic nie mają. Bartosiak jaki jest każdy widzi. Problemem jest że on ma zasięgi i wpływ. Na dodatek gada rzeczy które pewnym grupom mogą się nie podobać. Dlatego jest niewygodny i jest kasa na to żeby gościa dyskredytować. Dobrze odpaleni pożyteczni idioci robią resztę. Nie należy go pochopnie oceniać negatywnie tylko dlatego że niektórzy go nie lubią. To oznaka popularności.

I uważać na zwroty "Wszyscy tak myślą", "Ludzie
  • Odpowiedz