Aktywne Wpisy

PanieAreczku +5

Zopyross +80
Kiedy ci ludzie zrozumieją, że ich 20-30 letnie domy są niesprzedawalne w obecnych cenach? o prlowskich kostkach to nawet nie wspominam, ale w 90% przypadków nawet chałupa licząca te dwie dekady potrafi być zapuszczona. Przemalowanie takich 150 metrów, pozrywanie wykładzin, boazerii, białych kafli którymi okładali sobie całe kuchnie, salony, łazienki i nawet ściany w przedpokoju, położenie własnych podłóg, wymiana starych drzwi, a przecież to są podstawy. Jak chcesz nową kuchnię i dwie
źródło: 86
Pobierz

https://www.youtube.com/watch?v=aLulKF54Mds
szykuje się korekta, polecam dm mbank
https://www.youtube.com/c/Gie%C5%82daInwestycjeTrading
ziomek przynajmniej uczy i polecam, zacznijcie od tego przy inwestowaniu
https://www.youtube.com/@DefiantGatekeeper
mój ulubiony ziomek, który przynajmniej wie co gada
polecam chłopaka, ma super wiedzę, myślę, że jest najlepszym źródłem wiedzy czym jest giełda, nie owija nic, mówi jak jest i nosi maskę xd xd
powiem wam tak drodzy koledzy z tagu, oj słabo, słabo,
patrzę na te przeklejany screen z rachunków i wyników z śmieciuchów i tak jak mówiłem. Rączki urwało... ile ludzi na wykop jest na minus na tagu ? minimum 50% ale nikt się nie przyzna.... xtb jest na minus 80%....
ten tag ma tak dużo wspólnego z #depresja i #przegryw i #przemyslenia , punkt wspólny - brak przygotowania, brak krytycyzmy, brak obiektywizmu, sam subiektywizm, a potem samouwielbienie, rozpacz, patrzenie na siebie jak na ofiarę losu, kultywowanie własnego błędu, losu, czysty fatalizm...
Mam kasę, kupię sobie byle jaką spółkę, naganiają, przecież oni się znają, oni kupują to ja kupię, brak jakiekolwiek analizy, ważenia ryzyka, ryzyko, jeszcze raz ryzyko. Brak analizy rynku.
Dla mnie dużą rozkminą ciągle jest #kghm, jest to zagadka. Pięknie dojechali do 240 zł. Sam wyskoczyłem OP 208, SP, TP, - 234 zł, nie ustrzeliłem górki ale jak już zaczęli walić wszędzie, bębnić że miedź droga, kończy się itp. takie bzdury to jak z #orlen podobnie - wyskoczyłem. Jak jest za dużo dobrych info to trzeba sprzedawać, jak są złe info trzeba kupować (nauczyłem się tego właśnie tutaj) i że zyski szybko wyparowują a okazji będzie milion (też lekcja z wykop). Jestem bardzo dużo procent w tym roku. Bardzo dobry rok. I nie mam ochoty na więcej.
W porównania do zaora, który jest super antyprzykładem, antywskaźnikiem, błąd zakotwiczenia - cena musi gdzieś dojść, właśnie że nie, patrzysz na rynek i rynek dyktuje kierunek, nie ty. Nie da się odrobić 100% straty przy stracie 50 mln zł, nie da się, jest to niemożliwe, tak samo z 1 zł, nie zrobisz 100 zł... jest to niemożliwe.
Szanuj kasę, jeszcze raz płynność.
Polecam dużo czytać i powiem wam, że to mnie wiele razy uratowało, edukacja, jeszcze raz edukacja.
Kończę rok na plusie i dziękuję, nie tykam dolara, nie tykam czegoś na czym się nie znam przy takich cenach. Srebro zrobiło super bieg i dziękuję, nie znam się, nie mam tak dużej wiedzy i dostępu, mam tylko szczątkową wiedzę, że etf nakupiły srebra i tyle.
Czasami siedzę, 1h, czasami 2h i powiem wam, czasami jest to strata czasu, czasami się czegoś dowiem, ale i z bankier pl czegoś się dowiedziałem, więc mój czas na giełdzie, na edukacji przełożył się na zysk. 5 lat na giełdzie na plus i ciągle w grze. Najważniejsza jest cierpliwość i jedzenie małymi łyżeczkami, i sl, jeszcze raz sl, ja w tym roku miałem 1 wtopę na #unh na 6% i udalo się to odpracować, bolało, ale nauczyło mnie to żeby zagrania były jak najprostsze, jak kghm czy pkn i realizacja zysku.
pamiętam chłopów z unh jak piali że jest to inwestycja w przyszłość itp. a wykres stoi w miejscu...
Na miedzi też się nie znam i nie mam zamiaru siedzieć nie wiadomo ile na kghm, to nie moja bajka i wolę popatrzeć z boku teraz. Wolę mieć spokojne święta, pojechać nad morze, pójść na spacer a nie zastanawiać się czy rośnie czy spada. Wolę usiąść, kupić sobie coś i się cieszyć, że się udało.
zostawiam ku przemyśleniu, ale i tak znając życie, 90% aktywnych graczy na #xtb, które i tak spada, jest korekta abc na wykresie, patrząc że xtb nałapało tyle amatorszczyzny, że za 2 lata wyniki w Polsce będą cieniutkie. Kto się sparzy, tak łatwo nie wróci albo zupełnie nie wróci. Może jeszcze nałapią leszczyzny na świecie, ale wiadomo, że gdzieś musi być górka i korekta. Nie wiem po co kupować przy takich wycenach teraz xtb, ale jak widać niektórzy wierzą w chmury i przyszłość której nie znamy...
Patrząc jeszcze na ing czy mbank, najbardziej popularne banki, myślę, że dużo ludzi omija xtb tak czy siak.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Rozumiem że kolega okupiony w jsw, CCC i nvo?
Popełniasz blad uogolnienia, licza sie tylko szczegoly I z nich wyciagasz dopiero wnioski.
Jsw to wielka strata dla polski, zle zarzadzana firma tak samo jak wiele innych polskich spooek skarbu panstwa. Energetyka pierwsza i elektrownia w Ostrołęce temat.