Aktywne Wpisy

piururo +204
Myślałem, że mnie to nie spotka, że takie rzeczy to głównie w mediach, ale jednak. Mam jedno mieszkanie, które obecnie wynajmuję (bo w przyszłości planuję tam zamieszkać) i obecni lokatorzy przestali po prostu płacić. Ojciec, matka i dziecko. Płacili przez rok, teraz rzucili oboje robotę i ch**. Przez jakiś czas gość jeszcze odpowiadał na SMSy, że on znajdzie jeszcze pracę, żeby nie przesadzać itp. i że zapłaci, a już prawie 3 miesiąc

P-v-E +37
Ostatnio widzę dużo reklam i filmików odnośnie #emerytura, #oszczedzanie, #gielda, #inwestycje, #ike. Wszędzie pięknie omawiają, żeby teraz cisnąć, reinwestować, odkładać, a po przekroczeniu wieku emerytalnego (np. 65 lat) zacząć żyć, bo będzie się miało milony.
Czy to nie jest największy scam XXI wieku? Aktualnie wszyscy zakładają, że dożyją min. 75 lat, będą pełni zdrowia i pewnie do
Czy to nie jest największy scam XXI wieku? Aktualnie wszyscy zakładają, że dożyją min. 75 lat, będą pełni zdrowia i pewnie do

Ja rozumiem, że kiedyś było fajnie się pobudować, mieszkało się w przytulnym gniazdku ale teraz dzieci suszą głowę, że chcą developerskie mieszkanie i warto jednak dom sprzedać, dać córce i synowi na wkład własny i jeszcze samemu znaleźć na starość ładny kurnik w centrum. Tylko, że to są wszystko marzenia ściętej głowy. Niektóre oferty są odświeżane co miesiąc i stoją te krowy 200 metrowe po półtorej bańki, krowy, których nikt nie kupi nawet za połowę obecnej ceny. Czas spojrzeć prawdzie w oczy. Wasze dzieci w tych domkach jeszcze wychowają swoje własne pociechy.
#dom #nieruchomosci
źródło: 86
Pobierz@zeszyt-w-kratke: masz rację, ale działki w tej cenie budowlanej w Olsztynie już nie znajdziesz, trzeba dorzucić co najmniej 200k, a co do cen domów, to wystawiający chyba nie biorą tego faktu pod
Większość społeczeństwa jest po prostu tak prymitywna w swojej ocenie rzeczywistości, że brak słów...
Jakby sobie mądrusińscy popatrzyli na piramidę wieku w b0landa, to by zrozumieli dlaczego trzeba sprzedawać za pierwszą rozsądniejszą ofertę jaką ktoś złoży. Ale na to przeciętny Janusz ma za daleko do łba...
@Prawdziwy_Oponiarz Co? Przecież otodom z okolic (+/-30 km) Tarnowa to
Zareagowal jak juz ludzie ostatecznie wyjechali i dla wielu miejsc i domow jest juz po prostu za pozno...
@Zopyross: i tyle w temacie.
@Prawdziwy_Oponiarz: Pewnie, że jest w innej sytuacji.
Tarnów to miasto położone pomiędzy dwoma silnymi ośrodkami: Krakowem i Rzeszowem, po godzinie jazdy do każdego z tych miast.
Olsztyn jest sam na ogromnym terenie. Najbliższe duże miasta to Gdańsk, Toruń, Warszawa i Białystok.
Weź zrozum, zamiast posłuchać mojej rady to bujają się z tym już nie wiadomo ile. Mieliby te 900k i by było ok. A z roku na rok, coraz mniej osób się interesuje takimi domami. Takie landary cholernie ciężko sprzedać.
Ale to
To jest nie pojęte xd główną winę ponoszą pośrednictwa które wmawiają tym ludziom, że to jest warte np 11-12 k za metr ;0 a ludzie wierzą i tak blokuje się sprzedaż realna
Oprócz posiadania KW to tam nie ma nic wartości żadnej w mieszkaniu w bloku z 1970 r
To tylko
@L0GIN1: bardziej chodzi o rządowe dopłaty do kredytów, najpierw pazerni stają się developerzy, a potem taki właściciel domu, widząc oferty okolicznych szeregówek po 900k, dochodzi do wniosku, że przecież on taniej swojej willi nie odda i potem cały