Wpis z mikrobloga

Jak tu nie dostać depresji jak codziennie musisz poświęcać większość swojego dnia dla kogoś innego robiąc coś na co nieszczególnie masz ochotę.

Pomimo że mam dość ciekawą i rozwijającą pracę to i tak uważam, że to jest jakaś masakra. I tak do śmierci bo przecież nie do emerytury.

Kilka dobrych lat pracowałem w kołchozie i dostałem przez to depresji. C-----a praca i z-----i ludzie. Nie wiem jak ludzie mogą tak pracować przez całe życie. To musi być jakiś mechanizm wyparcia + a-----l, który otumania.

#kolchoz #antynatalizm
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamsowaanon: Ano jak jest kiepsko to jedni biorą sprawy w swoje ręcę i pracują za granicą a inni postulują unicestwienie gatunku ludzkiego. I tak się śmiesznie żyje na tym antynatalistycznym tagu xD
  • Odpowiedz
konkrety proszę

@galek: Dla Ciebie wstawanie z łóżka i stres w szkole jest powodem tragizmu ludzkiego życia więc odpuszczę sobie konkrety bo wymagają jakiegoś proaktywnego podejścia a więc i tak Cię nie przekonam do niczego.
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator: A czy jak ktoś się zadławił na śmierć to myślisz że rodzina sobie wtedy myśli "w sumie trzeba było go nie robić, lepiej jakby się w ogóle nie urodził"? Nie chodzi o to, że luzik tylko że taka tragedia może mieć przeróżne przyczyny i częściowo można je eliminować z życia a nie zrzucać wszystko na praprzyczynę wszystkich nieszczęść życiowych którą wg was jest "ktoś się urodził" xD
  • Odpowiedz