Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z trudną sytuacją w relacji?
Mirki i Mirabelki mam problem.. Znam się z pewną dziewczyną dwa lata, miałem z nią super kontakt, codzienne pisanie itd. z czasem zaczęły się spotkania i był moment że myślałem że w końcu coś będzie między nami. Problem pojawił się później kiedy było coraz lepiej to ona zaczęła się dystansować w sensie takim że codzienne pisanie i spotkania były ale jednak żadnej bliskości itd. nie. Później to zauważyłem i sam zacząłem odpuszczać ponieważ nie chciałem naciskać i myślałem że kontakt po prostu sam się wypali. Ale tak nie było, dalej codziennie się odzywała i proponowała spotkania ale później już przestała. W końcu stwierdziłem że po prostu się jej zapytam jaki jest jej cel tej znajomości, powiedziałem że skoro nam się dobrze dogaduje i mamy już długo kontakt to może warto to przenieść na coś więcej (związek) no i wtedy się zaczęło. Powiedziała mi że nie jest emocjonalnie gotowa na związek (21 lat), że ma problemy w głowie z którymi nie może sobie teraz poradzić i wie że nie przekazała by mi emocji i nie chce mnie zranić. Ja natomiast byłem zawsze bardzo zaangażowany w nią i chciałem w przyszłości spróbować czegoś więcej. Stwierdziłem po prostu że najlepszą opcją będzie urwanie kontaktu lub bardzo duży dystans. Nie chcę się w tym dusić, wydaje mi się że jak by coś czuła to by sama chciała spróbować a po teraz wydaje mi się że ten kontakt był po to że było jej po prostu wygodnie tak jak jest. Co powinienem zrobić? Czy urwanie kontaktu to dobry krok? Trochę szkoda mi tej dwuletniej znajomości ale też skoro ona nic nie chce to nie wiem czy jest sens iść w to dalej #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wydaje mi się, że ona od początku traktowała tą znajomość jako przyjaźń, a jak zaproponowałeś związek to się tego przestraszyła i powiedziała, że nie jest na to gotowa. Z tej mąki chleba nie będzie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: poczytaj sobie o unikającym stylu przywiązania. Ja myślę, że dziewczyna serio chciała coś więcej, ale jak się robiło poważniej to zaczynała panikować i się wycofywać. To już się raczej nie zmieni, jak cię to męczy to lepiej to teraz zakończyć i poszukać kogoś kto będzie inaczej uczucia okazywać.
  • Odpowiedz
Co najlepiej zrobić? Odciąć się?

@mirko_anonim: jeśli cię męczy to lepiej to skończyć, niestety w sprawach związkowych trzeba myśleć przede wszystkim o sobie, bo jak ty będziesz wykończony to partner/partnerka też - szkoda marnować sobie czas. Bardzo ciężko zmienić styl przywiązania bo to jest głęboko wyryte w psychice, da się, ale nie licz, że po czasie zrobi się ciepło, pewnie będzie uciekać już do końca życia. Ja żyję z uciekającą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: i nie słuchaj tego p---------a o chadach to są bajki dla frajrów. Tak jak mówię, to że cię "olewa" nie jest niczym wyjątkowym, każdego by traktowała w ten sam sposób bo boi się bliskości i będzie się bała niezależnie od partnera
  • Odpowiedz
każdego by traktowała w ten sam sposób bo boi się bliskości i będzie się bała niezależnie od partnera

@spedytor15k: ale w sumie to skąd to wiesz? Może tak być, ale równie dobrze OP może się jej nie podobać
  • Odpowiedz
@LeVentLeCri: nie wchodzi się w związek z kimś kto ci się nie podoba, coś było na rzeczy. Plus dziewczyna wycofywała się akurat jak robiło się zbyt blisko. Ale wiedzieć oczywiście nic nie wiem, nie siedzę tej kobiecie w głowie, psychologiem też nie jestem. Jednym słowem bredzę...
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @spedytor15k jak wygląda związek z taką osobą? czy czujesz się kochany i czujesz jej bliskość? czy po prostu jest związek i nic więcej? co do tego czy się jej podobam czy nie to wiem że tak ponieważ tak jak mówiłem ona była ciągle blisko mnie i sama wszystko inicjowała ale kiedy robiło się poważniej to się wycofywała. Męczy mnie to ale jeśli jest jakaś szansa to
  • Odpowiedz
Pamiętaj co jest najważniejszym kryterium u różowych zawsze: zapach. Jeśli Twój zapach jej nie odpowiada to nic z tego nie będzie nigdy.
Zapamiętaj sobie naczelną zasadę wszystkiego: to kobieta wybiera mężczyznę który ją wybierze, gdybyś został wybrany, to byś o tym wiedział.
  • Odpowiedz
nie wchodzi się w związek z kimś kto ci się nie podoba, coś było na rzeczy

@spedytor15k: jaki związek??xd²
OP znał babe 2 lata, i nawet jej nie ruchał,
Czyli z biologicznego punktu widzenia zmarnował czas i zasoby,
Już lepiej jak by próbował po kilku dniach od poznania całować a ta mu dała w pysk, przynajmniej by wiedział od razu że nie będzie związku i szukał by z inną
  • Odpowiedz
Trzeba nie było pytać tylko zrobić swoje i wtedy by się jej w głowie odwróciło. Tu nie ma miejsca na myslenie, dywagacje - trzeba działać :)
  • Odpowiedz