Wpis z mikrobloga

czat gpt zlozyl mi takiego kompa do 2k (ze starego moge wyciagnac chyba tylko dysk ssd pod system + stary dysk hd 1tb - chce dokupic jeszcze drugi dysk 2 albo 4 tb na dane i miec podlaczone 3 dyski jednoczesnie) - myslicie ze przyzwoity? ma byc glownie do surfowania po necie i zeby gierki chodzily troche lepiej niz teraz (obecnie mam przedpotopowego gtx 650 xd), chociaz nie zalezy mi na tym jakos bardzo bo i tak raczej prawie w ogole nie gram, ale moze jak juz kupie nowego, to wlaczylbym jakas gierke od czasu do czasu). polecicie zeby wymienic ktores z tych podzespolow na inne? gdzie najlepiej je kupic? tzn. wszystko w jednym sklepie czy w roznych? bo ktos tez bedzie musial mi zlozyc tego kompa bo sam nie potrafie, a nie wiem czy jakis sklep mi z tym pomoze, kiedy kazdy podzespol bedzie kupiony w innym miejscu. problem jest taki, ze ich ceny sa rozne w roznych sklepach, a ja chcialbym tez wyjsc na tym jak najlepiej, bo budzet ograniczony.

#hardware #software #komoputery #pc #podzespoly #komputronik #profine #mediaexpert #geforce #radeon
fastnbulbous - czat gpt zlozyl mi takiego kompa do 2k (ze starego moge wyciagnac chyb...

źródło: obraz_2025-12-10_012829366

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fastnbulbous:

ryzen 4500

napisz mu aby usunął konto.

wszystko w jednym sklepie? bo ktos tez bedzie musial mi zlozyc tego kompa bo sam nie potrafie

innego wyboru nie masz. złożenie samo w sobie kosztuje 200-300zł, sklepy za darmo nie składają. hardpc chyba skałda jeszcze bez dopłaty
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: czemu nie mam wyboru? a co jakbym wyszukal kazdy podzespol z osobna w roznych sklepach i kupil tam gdzie kazdy z nich jest najtanszy? to jakie cpu wybrac w takim razie jak nie tego ryzena? co jeszcze zmienic oprocz tego?
  • Odpowiedz
a co jakbym wyszukal kazdy podzespol z osobna w roznych sklepach i kupil tam gdzie kazdy z nich jest najtanszy?

to sam go będziesz w domu montował a napisałeś, że nie umiesz.

to jakie cpu wybrac w takim razie jak nie tego ryzena?

jakikolwiek. to g---o jest gorsze od ryzena 3600 za 230zł.

w
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: lel, nie musi to byc high endowy komp, po prostu chce najlepszego kompa jakiego da sie zlozyc do 2k na chwile obecna. co do skladania, to myslalem ze moze sa jakies punkty, ktore za oplata zloza mi kompa jak przyniose im te podzespoly kupione w roznych miejscach.
  • Odpowiedz
highendowy komp kosztuje 10k. jak sam widzisz pomiędzy 2 a 10 jest sporo miejsca. "lel"
7k to aktualnie średniak, ram podrożał. sam ram kosztuje prawie tyle co Twój cały komp jak ma byc na nową platformę. złe czasy nastały xD

to myslalem ze moze sa jakies punkty, ktore za oplata zloza mi kompa jak przyniose im te podzespoly kupione w roznych miejscach.

to najpierw przejrzyj oferty sklepów/serwisów w swoim mieście czy sa aby
  • Odpowiedz
  • 0
ewentualnie, mam znajomego co mi skladal kiedys, to moge jego poprosic zeby zrobil to i tym razem.

typie, ja chce tylko zeby byl lepszy niz ten komp ktory mam teraz z gtx650 i zeby kosztowal mniej niz 2k. z czym ty masz problem? chce kupic najlepszego kompa jakiego mozna kupic do 2000 i to moje jedyne wymaganie.
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: wiem ze 2000 to daleko do high endu, nie o to mi chodzilo. ceny ktore mi podal miescily sie ponizej 2000, pytanie, czy faktycznie sprawdzil je poprawnie. mogl korzystac z jakichs nieaktualnych danych.
  • Odpowiedz
  • 0
@fastnbulbous za 3k zagrasz w każdą nową grę i to nie na niskich. Teraz idę spać.

Obudowę kupujesz czy przeglądasz bo nie mogę jakoś uzyskać od Ciebie odpowiedzi
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: ale jakie dokladnie jest twoje pytanie? jak to czy przegladam czy kupuje? no chce kupic jakas obudowe, a jak? myslalem tak do 200 zl, zeby miala moze przezroczysty bok, oraz mozliwosc podpiecia dwoch 3 dyskow jednoczesnie (1 ssd + 2 hdd). czy to ssd ktore uzywam w obecnym kompie nada sie do nowego? nie wiem czy ma poszczegolne obudowy jakosciowo roznia sie od siebie, czy chodzi raczej o kwestie
  • Odpowiedz
  • 0
@fastnbulbous miało być czy kupujesz czy przkladasz do starej, autokorekta.

Różnie się obudowy od siebie, zarówno jakościowo jak i hałasem oraz temperaturami.
  • Odpowiedz
@fastnbulbous: myślałem, ze ten dysk co chcesz kupić to ma być ssd a nie hdd.
ja bym porponował abyś sobie wybrał obudowę i ten dysk np na ceneo i podliczył. zobaczymy ile wyjdzie i się jakaś grafikę wybierze
  • Odpowiedz