Wpis z mikrobloga

czat gpt zlozyl mi takiego kompa do 2k (ze starego moge wyciagnac chyba tylko dysk ssd pod system + stary dysk hd 1tb - chce dokupic jeszcze drugi dysk 2 albo 4 tb na dane i miec podlaczone 3 dyski jednoczesnie) - myslicie ze przyzwoity? ma byc glownie do surfowania po necie i zeby gierki chodzily troche lepiej niz teraz (obecnie mam przedpotopowego gtx 650 xd), chociaz nie zalezy mi na tym jakos bardzo bo i tak raczej prawie w ogole nie gram, ale moze jak juz kupie nowego, to wlaczylbym jakas gierke od czasu do czasu). polecicie zeby wymienic ktores z tych podzespolow na inne? gdzie najlepiej je kupic? tzn. wszystko w jednym sklepie czy w roznych? bo ktos tez bedzie musial mi zlozyc tego kompa bo sam nie potrafie, a nie wiem czy jakis sklep mi z tym pomoze, kiedy kazdy podzespol bedzie kupiony w innym miejscu. problem jest taki, ze ich ceny sa rozne w roznych sklepach, a ja chcialbym tez wyjsc na tym jak najlepiej, bo budzet ograniczony.

#hardware #software #komoputery #pc #podzespoly #komputronik #profine #mediaexpert #geforce #radeon
fastnbulbous - czat gpt zlozyl mi takiego kompa do 2k (ze starego moge wyciagnac chyb...

źródło: obraz_2025-12-10_012829366

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@10129 to może ten?

Jeśli chodzi o grafikę to chyba nie ma sensu dopłacać bo i tak nie będę grał w nowości, jak już to pewnie nadrobiłbym jakieś tytuły z które wyszły jakoś w ciągu ostatnich 5 lat. Pierwszy tytuł jaki mi przychodzi na myśl to The Witness. To tytuł z 2016, heh, na obecnym kompie ścinał mi na niskich detalach.
fastnbulbous - @10129 to może ten?

Jeśli chodzi o grafikę to chyba nie ma sensu dopł...

źródło: temp_file2035263253471387546

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@fastnbulbous: jak Ci się podoba. Nie śledzę HDD bo nikt tego nie kupuje i nie polecę konkretnego.

no to jest karta na której możesz grac w każdą nową grę, nie na niskich i w 60FPS+
pośrednio w cenie jest jeszcze coś takiego https://www.amazon.pl/dp/B0DKPGQT97
to 300zł dopłaty, ale ta karta jest konkretnie wydajniejsza. nie ma aktualnie promocji na tańsze grafiki, ale płącenie 700zł za 3050 ktora jest wolniejsza od rtx 2060
10129 - @fastnbulbous: jak Ci się podoba. Nie śledzę HDD bo nikt tego nie kupuje i ni...

źródło: relative-performance-1920-1080

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@fastnbulbous: nie. jesteś pierwszą albo drugą osobą która chce HDD od paru lat, a tu prawie w wszystkich wątkach się udzielałem z kompami dawniej. Na ssd ludzie dane trzymają, na hdd to jak ktoś ma jakieś do archiwizacji z firmy bardziej. ssd nawet foldery szybciej otwiera przecież, nie mówiąc już o kopiowaniu. dlatego pierwotnie liczyłem 500zł za dysk, bo byłem pewien, zę chcesz ssd

no i dane, dane to dla
  • Odpowiedz