Aktywne Wpisy
DoktorMorela +114
Czasami jak z kims rozmawiam i mówię, że inwestuję i mam pieniadze w akcjach to widzę wielkie zaskoczenie i szok, bo przecież to h----d,oszustwo i na pewno stracę xd
Kiedys rzuciłem to mojej babci to ona krzyknęla: boże wszystko stracisz!
Kolega z pracy kiedy dowiedzial sie że mialem portfel akcji za 200tys stwierdzil ze lepiej gdybym kupił sobie auto bo na co czekac.
Tez macie podobne sytuacje z zyciu gdy ktos slyszy
Kiedys rzuciłem to mojej babci to ona krzyknęla: boże wszystko stracisz!
Kolega z pracy kiedy dowiedzial sie że mialem portfel akcji za 200tys stwierdzil ze lepiej gdybym kupił sobie auto bo na co czekac.
Tez macie podobne sytuacje z zyciu gdy ktos slyszy

Emble +433
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Tym biegiem na 10K podsumowałem moje pierwsze równe pół roku biegania. Wyszedłem i zrobiłem zawrotne 1,5km dokładnie 1.06.2025, a resztę widać tutaj.
Trochę się podłamałem, miałem fajny plan w ostatnich tygodniach, który realizowałem. Treningi wychodziły idealnie, do tego gdzieś wrzucona siłownia raz w tygodniu, która dała duże wzmocnienie, od kiedy na nią wróciłem (zacząłem biegać, bo po latach znudziła mi się właśnie siłownia), zrobiła wiele dobrego, skończyły się bóle łydek, bóle ITBS itp.
No a czemu się podłamałem? Równo tydzień przed startem z niedzieli na poniedziałek 1.12.2025 złapała mnie typowa jelitówka, wyjęte kilka dni z życia, w czwartek dopiero czułem się jako tako, wiedziałem, że nie zrobię nawet lekkiego rozbiegania przed startem 7.12, została tylko regeneracja, jak najlepszy sen i żeby kiszka miała się dobrze.
Plan był prosty, SUB55 to miała być podstawa, 53 cel, 52/51 jak będzie super, no i w zasadzie było, tyle, że bieglem w mieście obok mojego, trasy nie znałem, nie wiedziałem jakie będą podbiegi i kiedy, brakło kilku sekund żeby złamać 53:00, ale i tak jestem zadowolony. Tętno trochę podskoczyło, myślę, że zatrucie miało wpływ, ciało niby było już zregenerowane, ale to nie to samo.
Cel na 2026? Może półmaraton, gdzieś w drugim, trzecim kwartale, ale to zobaczymy.
Od 1.5km tempem 8:00 i tętna pewnie z 190, do 10km w (prawie) 53:00 - jest ok! (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#sztafeta #biegajzwykopem #bieganie
Skrypt | Statystyki
źródło: IMG_2778
PobierzTrzymam kciuki za półmaraton
bardzo ładnie
tak trzymać