Wpis z mikrobloga

Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD

Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu zjeść śniadania.

Zanim ktoś się tutaj pojawi i zesra, że “nikt im nie każe” to proponuję sprawdzić gdzie stawiają markety Dino - tam gdzie inni nie mają szans na normalną pracę, nie znaczy to jednak, że można takiego pracownika traktować jak g---o.

#januszebiznesu #dino
Ka4az - Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka...

źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415

Pobierz
  • 229
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
Ale się tutaj zebrało ludzi do czarnolisty, piękne. Już poczyszczone, bo nie ma sensu ich słuchać.

A co do typa wyżej @LM317K chłopie ja to opisuje od środka, a nie na podstawie artykułu :)
  • Odpowiedz
  • 110
Oho, Dino za bardzo rośnie w siłę, przebija kapitalizacją francuskiego Careefoura, zaczyna stanowić realną konkurencję dla Lidla, Kauflanda, Aldi to niemiecki Fakt leci z odsieczą. XD

@Polinik: I to usprawiedliwia łamanie prawa? Fundusz socjalny (ZFŚS) to obowiązek firmy a nie widzimisię!
  • Odpowiedz
@Ka4az ale ja pisałem o artykułach sponsorowanych pt. dino rośnie, którymi spamują wykop, umiesz czytać?
Nie o tym artykule xD ty deklu czemu usunales
  • Odpowiedz
Zanim ktoś się tutaj pojawi i zesra, że “nikt im nie każe” to proponuję sprawdzić gdzie stawiają markety Dino - tam gdzie inni nie mają szans na normalną pracę, nie znaczy to jednak, że można takiego pracownika traktować jak g---o.

@Ka4az: ale dokładnie tak jest Miras. Gdyby nie dino, to nie byłoby tam żadnych miejsc pracy. Wiem, bo jestem otoczony takimi wsiami i dosłownie dziura w d-pie.

A co do
  • Odpowiedz
firma w 100% polska, płacąca tu wszystkie podatki bez walenia ściemy ale zatrudniająca pracowników na jakieś gównoumowy bez żadnych bonusów ani socjalu

@maciejos-donbakos: jeśli firma kombinuje jak się da żeby dać pracownikom jak najmniej, to wątpię, żeby w kwestii płacenia podatków była w 100% uczciwa.
  • Odpowiedz
  • 4
@Ka4az ale ja pisałem o artykułach sponsorowanych pt. dino rośnie, którymi spamują wykop, umiesz czytać?

Nie o tym artykule xD ty deklu czemu usunales

@LM317K: sory z rozpędu xD
  • Odpowiedz
Ten gównosklep nigdy nie będzie stał w tej samej lidze co Lidl czy Kaufland. Bliżej mu do TopMarketu lub Lewiatana.

-Rozpierdziel na sklepie większy niż w Biedronce z powodu małej ilości pracowników

-Najzwyklejsze produkty dla typowego p0laka jedzącego kiełbasę z chlebem i zapijajacego to piwem

-Obrzydliwy wygląd pożółkniętej stodoły

-Januszexowe warunki zatrudnienia
  • Odpowiedz
w kwestii płacenia podatków była w 100% uczciwa.

@an-drzej: niech będzie w 90% uczciwa, to wciąż lepiej niż niepłacenie podatków w ogóle, porównaj sobie podatki takiego Dino z podatkami Auchan czy innych sieciówek. Tak samo zobacz podatki InPostu i DPD czy innego DHL.
  • Odpowiedz
Ale też działają na zupełnie innym rynku pracy niż Biedra, czy Lidl, więc co w tym dziwnego? Na prowincji to jest sensowny pracodawca, bo alternatywą są januszexy (już zresztą obsadzone przez Bangladeszów).

Lepiej nich się wszystko zawinie i będzie jak po staremu, albo w urzędzie, albo iść na menela?

@Gjbgghbhhjj: powiedział człowiek, który publicznie chwalił się że od 2 lat nie płaci podatków za obracaniem TYSIĄCAMI PLN kryptowalut.
  • Odpowiedz