Aktywne Wpisy

Ka4az +824
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
kaszaamanna +359
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz

Poniżej będzie kod w JavaScript w Node.JS.
Powinien pojawić się dopiero po rozwinięciu wpisu.
A może komuś uda się rozwiązać to zadanie w Excelu?
Na pewno nie jest to kod optymalny, a zdolny matematyk roztrzaskałby to zadanie analitycznie.
const fs = require('fs');
const path = require('path');
// Ścieżka do pliku
const filePath = path.join(__dirname, '2.txt');
let data;
try {
data = fs.readFileSync(filePath, 'utf-8');
console.log('Zawartość pliku:');
console.log(data);
} catch (err) {
console.error('Błąd przy wczytywaniu pliku:', err);
return;
}
const ranges = data.split(',').map(str => str.split('-').map(x => parseInt(x)));
console.log('Ranges:', ranges);
let sum = 0;
for (const range of ranges) {
for (let code = range[0]; code <= range[1]; ++code) {
if (is_invalid(code)) {
console.log('Dodano:', code);
sum += code;
}
}
}
console.log('Wynik:', sum);
function is_invalid(code) {
// Jeśli liczba cyfr jest nieparzysta, to jej nawet nie sprawdzaj
// Można też użyć logarytmów
const text = String(code);
if (text.length % 2 == 1) return false;
const half = text.length / 2;
const left = text.substring(0, half);
const right = text.substring(half);
return left === right;
}
Użyłem ChatGPT tylko do wczytania pliku. Pozostała część kodu pisana ręcznie.
Druga część wieczorem w komentarzu.
#adventofcode #programowanie #programista15k
@Ksiega_dusz: Plik jest mały, więc nie ma potrzeby czytać kawałkami. Druga część po 8:00.
Czyli:
111 - pasuje, bo składa się z 3x1
1212 - pasuje, bo składa się z 2x12
Nie wiem czy by bylo szybciej, ale daloby regexem w sumie w jednej lini.
^(\d+)(\1)+n@SendMeAnAngel:
@ShiroUmizake: Dobry pomysł.
Zmodyfikuję kod tak, aby wykorzystać to wyrażenie