Aktywne Wpisy

MonazoPL +141
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Widzę to auto i już wiem że kierowca upośledzony z kompleksami XD.
Typ się do mnie spruł że się księciu nie usunąłem na wąskiej drodze) oczywiście ja małym autem mam do rowu s--------ć bo sobie przegryw wydłużył siusiaka przez hamerykańskie auto i nie jest wstanie się zmieścić (bo była zaspa z jednej strony XD)
Na tej drodze bez problemu mieszczą się dostawczaki i osobówki obok siebie.
Po
Typ się do mnie spruł że się księciu nie usunąłem na wąskiej drodze) oczywiście ja małym autem mam do rowu s--------ć bo sobie przegryw wydłużył siusiaka przez hamerykańskie auto i nie jest wstanie się zmieścić (bo była zaspa z jednej strony XD)
Na tej drodze bez problemu mieszczą się dostawczaki i osobówki obok siebie.
Po
źródło: pikap-Ford-F150
Pobierz

Uwaga: Streszczenia i tłumaczenia mogą być niedokładne, dlatego zawsze podaję link do artykułów żródłowych.
Zillow usuwa oceny ryzyka klimatycznego z ofert nieruchomości
Zillow zdecydowało się usunąć oceny ryzyka klimatycznego ze swoich ofert nieruchomości, które oceniały potencjalny wpływ zmian klimatycznych na nieruchomości. Decyzja ta została podjęta w związku z obawami dotyczącymi dokładności i konsekwencji takich ocen dla nabywców oraz rynku nieruchomości.
źródło: www.nytimes.com
Jeśli sztuczna inteligencja zastępuje pracowników, czy powinna również płacić podatki?
Szybki rozwój sztucznej inteligencji i wynikające z niego zwolnienia ponownie rozgrzały debatę na temat tego, czy automatyzacja powinna być opodatkowana w celu zrekompensowania utraconych dochodów z podatków od pracy. Eksperci sugerują alternatywne rozwiązania, takie jak podwyższenie podatków od zysków kapitałowych zamiast nakładania bezpośredniego podatku na sztuczną inteligencję, podkreślając trudności związane z definiowaniem i opodatkowaniem sztucznej inteligencji. Chociaż sztuczna inteligencja może zwiększyć produktywność i wzrost gospodarczy, nadal istnieją obawy dotyczące utraty miejsc pracy, nierówności oraz konieczności zrównoważenia systemów podatkowych w celu wspierania technologii tworzących miejsca pracy.
źródło: english.elpais.com
Globalne rankingi giełdowe zdominowane przez Europę
Europa osiągnęła rzadką dominację na światowym rynku akcji, a połowa z 20 najlepiej prosperujących indeksów giełdowych na świecie w tym roku to indeksy europejskie. Odzwierciedla to odnowione zaufanie inwestorów oraz poprawę perspektyw wzrostu gospodarczego w Europie, wbrew wcześniejszym prognozom, które przewidywały lepsze wyniki rynku amerykańskiego.
źródło: www.bloomberg.com
Jak Czarny Piątek stał się rozczarowaniem dla handlu detalicznego
Czarny Piątek, niegdyś znany z ogromnych tłumów i bezkonkurencyjnych okazji, stracił na znaczeniu, ponieważ sprzedawcy detaliczni rozkładają promocje na kilka tygodni, a zakupy online dominują. Konsumenci są coraz bardziej sceptyczni wobec rabatów ze względu na częste promocje i korekty cen, co prowadzi do spadku wydatków i ruchu w sklepach. Sprzedawcy detaliczni dostosowują się do tej sytuacji, wydłużając okresy wyprzedaży i koncentrując się bardziej na ofertach online, osłabiając tradycyjną pilność i ekskluzywność Czarnego Piątku.
źródło: www.cnbc.com
@roundy-challenge: Nie. To oznacza że Europejczycy się w------i i zaczęli wracać z kapitałem który do tej pory trzymali w Ameryce. Kolejny sukces orangutana
No bo kto normalny inwestuje w rynek gdzie wyniki zależą od postów na truth social