Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z libido po Euthyroxie
Czy ktoś miał może taką sytuację, że z wysokiego libido dostał nagle zerowe, wzwód na 70%, praktycznie brak orgazmu lub subtelny i utracona umiejętność skupienia? Cała ta sytuacja przytrafiła mi się z dnia na dzień x lat temu, gdy wziąłem euthyrox n50 na niedoczynność tarczycy na noc, rano obudziłem się jak w obcym ciele, bez libido i skupienia. Lekarz niestety nie umiał mi pomóc na moje dolegliwości inaczej niż kręcąc dawką euthyrox. Wydałem tysiące na zbadanie tego na ślepo. Zbadałem katecholaminy (w tym dopaminę), serotoninę, testosteron wolny, kortyzol i masę innych - wszystko w normie. Tarczycę od tamtej pory mam uregulowaną (tsh, ft3, ft4 w normie), stan zapalny zagasiłem niedawno za pomocą diety i suplementów (anty-tpo i anty-tg są prawie zerowe), ale libido wzrosło może o 5% od momentu sprzed utraty, dziś bywa subtelne, a czasem niestety zerowe. Medikinet bardzo pomaga mi się skupić, ale pogarsza libido, miałem nawet raz problem ze wzwodem po nim.

Za kilka miesięcy mam kolejną wizytę u psychiatry i chciałbym z nim to omówić, bo na pierwszej nie dość, że było mi głupio o tym gadać, to nie zdążyłem, ale zastanawiam się, czy ktoś z was miał coś podobnego i czy wie, co to mogło być i co psychiatra mógłby przepisać, bym mógł się przygotować do rozmowy i sprawdzić możliwe skutki uboczne?

Dzięki za wszelkie odpowiedzi.

#adhd #tarczyca #zdrowie #medycyna #psychiatra #leki #medikinet

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @whos_your_daddy_snakegirl: Serce badałem, chodziłem z takim urządzeniem przez tydzień, wyniki w normie. Dzięki za polecenie, tego środka nie próbowałem, ale to rozwiąże raczej skutek, a nie przyczynę.

@mirko_anonim: władczy-wykopek-22: Wtedy brałem, lekarz powiedział, że można na wieczór albo na dzień, później zmieniłem na rano.

@Doktor_Proton: Od wtedy, ponad 10 lat temu, aż po dziś dzień, biorę codziennie na czczo, więc nie
  • Odpowiedz
Od wtedy, ponad 10 lat temu, aż po dziś dzień, biorę codziennie na czczo, więc nie wiem, co Cię skłoniło do myśli, że brałem jeden dzień.

A skąd ja mam wiedzieć ile ty brałeś? Z twojego wpisu wynika, wziąłeś raz euthyrox 50 na noc, od tego czasu nie masz libido ¯\(ツ)/¯

Cała ta sytuacja przytrafiła mi się z dnia na dzień x lat temu, gdy wziąłem euthyrox n50 na niedoczynność tarczycy na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Doktor_Proton: No to może źle się wyraziłem. Wziąłem n50, po pierwszej dawce wziętej wieczorem, rano obudziłem się i miałem wspomniany problem, czyli zerowe libido. Mimo to brałem ten euthyrox dalej. Zrobiłem później badania i wyniki tarczycy się uregulowały. W międzyczasie zmieniłem z wieczora na rano, nie pamiętam już w jakich okolicznościach, bo to było ponad 10 lat temu. W każdym razie brałem cały czas i
  • Odpowiedz
Za kilka miesięcy mam kolejną wizytę u psychiatry

To raczej nie przez euthyrox, a przez leki psychiatryczne, jeśli bierzesz. M.in. SSRI dają takie skutki uboczne, ale nie tylko one.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): władczy-wykopek-22: @mirko_anonim: Tak jak pisałem, to nie tak, że to libido się zaczęło pogarszać, albo coś się stało w życiu w tamtym momencie. Wziąłem tabletkę i na drugi dzień totalnie zmieniony, jak w nowym ciele, hormony mi się przestawiły czy coś. Straciłem libido, o----m, chęci do czegokolwiek, motywację, miałem straszne lagi w myśleniu, brak koncentracji. A dziś czuję może 5% poprawy. Sprawy matrymonialne są tu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ElGecko: W zeszłym roku dopiero wybrałem się do psychiatry po medikinet, a sytuacja, o której piszę miała miejsce ponad 10 lat temu, nic nie brałem poza euthtroksem.

@mirko_anonim władczy-wykopek-22: Przeczytałeś cały mój post? Rozmawiałem z lekarzem, zmieniał dawki leku i nic nie pomogło. Wydałem tysiące złotych na badania krwi, wszystko w normie. Poczułem się bezradny i bezsilny, nic nie mogłem zrobić, a mój stan
  • Odpowiedz