Wpis z mikrobloga

Top tier experience:
Wyjeżdżasz ze spawna giniesz, bo ktoś odpalił pocisk z drugiego końca mapy. Ruszysz się trochę, kill, revenge bombing, no i tak w kółko.
X razy byłem świadkiem jak kilka jegomościów natłukło sobie samolotami po kilkanaście killi i de facto zakończyli tym rozgrywkę.
Ostatnio dwóch natłukło sobie więcej po dziesięć i kompletnie zepsuło rozgrywkę.
Na dokładkę: drony o które nikt nie prosił, helikoptery: tak samo, tyle razy widziałem jak zazwyczaj Ka-50 kompletnie nie niepokojony robi sobie co chcę, niszczy jakąkolwiek przyjemność z gry innym.

Giniesz kompletnie niezależnie od tego jakiego masz skilla. Bo w innych wypadkach zaciskasz zęby i akceptujesz że byłeś gorszy, mobilizuję cię to do poprawy, jest to dla ciebie przyjemnością, poza jakimiś błędami w grze.

Mało kto chcę grać AA, bo bądźmy poważni, to zazwyczaj oznacza nudną pasywną rozgrywkę. Poza tym, kto normalny chcę marnować czas na grind drzewka AA w momencie gdy chcesz grać na przykład czołgami. A z drugiej strony takie pojazdy jak Gepard, Falcon rzadko kiedy są używane zgodnie z przeznaczeniem, czemu się nie dziwię.

Teraz wyobraźcie sobie graczy którzy chcą oszukać system, kupują top tierową premkę i coś takiego zastają.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że niektórzy nie widzą w tym problemu, mało tego odpowiada im taki stan rzeczy.

#warthunder
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Corvus_Frugilagus: Mnie od top tieru odpychają najbardziej małe mapki gdzie jest de facto jedna linia od spawnu do spawnu xD.

Ta gra jest arcadowa coraz bardziej z każdym updatem. Zrobią z tego wota 2.0 w imię zysku bo przeciętny gracz nie jest wstanie wytrzymać 5min kiedy musi dojechać na pozycję i używać mózgu do flankowania.
  • Odpowiedz
@zielonykszak Niestety to prawda. Tak samo w kolejnych aktualizacjach utrudnia się flankowanie poprzez zmiany w mapach,
W ogóle ta nowa mapa Attyka to masakra, większość przestrzeni na niej to swego rodzaju dead zone. nawet ostatnio w wywiadzie przyznali że masz nie myśleć i jechać niczym małpa wprost na środek bitwy i od razu najlepiej polec.
  • Odpowiedz