Wpis z mikrobloga

Buduję sobie smarcika roadster taki projekt do zabawy. Na razie stock silnik i prawie wszystko stock ale tak czy siak będą tam max 4 cylindry i raczej wolnossące. Lepiej iść w ecumaster black czy pro? Ostatecznie jakieś inne kompy ale wole polskie bo polskie.. Z tych innych to maxxecu bo mają opcje startu zdalnego, jakiś ecumaster też tak może?
#tuning #ecu #chiptune #chiptuning #samochody
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@crazy88: nie wiem jak ze zdalnym startem ale lepiej EMU. Nie wiem czy coś się zmieniło, bo jakiś czas się nie bawiłem, ale można było mieć pełne wsparcie, co przy zagranicznych jest nierealne
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@KasKro: znaczy się aktualnie są 3 cylindry i turbinka. Potem będzie jakieś K24. Tak czy siak chce zrobić tak pro, wiązka od zera itp
@PiotrFr coś może być z tym wsparciem, a emu lepsze ale czy zrobi to różnice w tych dwóch konfiguracjach?
  • Odpowiedz
@crazy88: odpalisz to na jakimkolwiek. Po prostu Ecumaster jest w czołówce, cenowo ok, a jestem zwolennikiem patriotyzmu konsumpcyjnego.
Za czasów świetności RF.pl i w sumie początków Ecumastera, zawsze można było liczyć na wsparcie Jadźwina.
Co nie wybierzesz to będzie działać.

@KasKro a ma to zrobić na oryginalnym Smartowskim?
  • Odpowiedz
  • 0
SA

@PiotrFr: huh?
Że silnik? No też spróbuje mam org tabelki które były w stock ecu i program do tego więc mogę coś tam wyczytać i poustawiać według tego. Może nie mam zbyt dużej wiedzy ale nie wydaje mi się to jakoś bardzo skomplikowane. Na razie odpale to co jest. Z resztą i tak muszę tak zrobić bo autko zawsze było automatem a przerabiam je teraz na manual. Więc z
  • Odpowiedz
@crazy88:

huh?

Standalone, czyli ECU (Emu czy inny komputer).
Samą zmianę skrzyni pewnie da się ogarnąć na seryjnym kompie. Ale pytanie czy ktoś je w ogóle ogarnia, stawiam że nie są zbyt łatwe do współpracy. Smarty mało się grzebie.
Ogólnie trzymam kciuki. Lubię roadstera i też długo za mną chodził pomysł kupna i ogarnięcia jakiegoś sensownego silnika.
  • Odpowiedz
  • 0
@PiotrFr: Jak śledziłem jakieś grupki i fora to ci co choć trochę ogarniali te stockowe ecu to koniec końców i tak przechodzili na standalone xd
Mimo że prawie w ogóle nim nie jeżdze to nie podoba mi się opcja uziemienia auta na conajmniej kilka długich miesięcy ale hej niech coś się z nim dzieje
  • Odpowiedz
@crazy88:

ci co choć trochę ogarniali te stockowe ecu to koniec końców i tak przechodzili na standalone

Tak mi się wydaje, że na serii cudów nie zdziałasz, do tego ciągle
  • Odpowiedz