Wpis z mikrobloga

Myślałem, śledziłem i w końcu kupiłem #ps5 Pro. Nie trafiłem na żadną super promocję na którą czekałem ale też nie zapłaciłem pełnej ceny, załapałem się na promocję Sony więc wyszło trochę ponad 2,8k. To jest moja druga konsola, wcześniej #ps4 slim na której ograłem kilka fajnych tytułów. Tym razem Pro bo męczyło mnie to, że RDR2 robiony na generację PS4 przycinał się na mojej konsoli.
Gram raczej rzadko, najbardziej zależy mi na GTA VI ale to nie wiadomo kiedy w końcu wyjdzie ale jak już wyjdzie to mam nadzieję, że będzie działać bez zacinek na mojej konsolce. Na razie pykam sobie w Astro’s Playroom i nie mogę się oderwać xd

#gownowpis #konsole #gry
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m4kb0l ziomek co kupił PS5 Pro dla RDR2 XD
Sorry, że Cię rozczaruje, ale PS5 Pro nawet nie ma upgrade’u dla 60fps i myślę, że dalej możesz czuć to przycinanie. Co prawda na PS5 jest stabilniej, ale nadal bez patcha pod obecną generację
  • Odpowiedz
@m4kb0l: kupowanie konsoli pod gta jest śmiesznym powodem. Twórcy mają problem z zoptymalizowaniem gry gdzie sami się przyznali ostatnio, a ludzie dalej kupują prosiaki pod 6 myśląc, że gra będzie chodzić jak cudo pomimo, że do dziś nie dostaliśmy żadnego materiału, a tylko zwiastun. Nie zdziwie się jak 6 podzieli los 4 na konsole, a każdy kto przechodził 4 na 360 czy ps3 wie jak mocne dropy ta gra miała
  • Odpowiedz
@Theos: przecież gry dalej wychodzą skopane. Pozatym porównałem to do 4 dlatego, bo sami producenci powiedzieli że mają problemy z optymalizacją gry i przesunęli dstę. Czyli... samo mówi za siebie, że jest szansa, że gra będzie miała problemy na ps5. Mógłbym się cofnąć czy o rok do tyłu czy o pare lat i ten sam schemat jest dalej praktykowany. Już sam rebirth ma problemy na zwykłej 5 a dopiero ludzie
  • Odpowiedz
@dawidczeta gry mają swoje problemy optymalizacyjne, ale jest przepaść między standardem dzisiaj a 18 lat temu. Rebirth nie miał problemu na zwykłej PS5. Dragons Dogma 2 i jego problemy to wyższy standard niż ten w erze PS4.

Tak, GTA6 nie będzie grywalna na tej generacji. xd Przecież to ma hulać w trybie online, by ludzie wydawali majątek na shark cardy. I dlatego tak długo będą szlifować grę.
  • Odpowiedz
  • 0
@paluszki_rybne nie no, nie kupiłem ps5p dla rdr2, aż tak mi nie zależy xd. Kupiłem dla gta6, jeśli już. Patch pewnie będzie prędzej czy później, na razie rdr2 jest gdzieś dalej w kolejce
@dawidczeta nie ma bata żeby gta6 działało słabo na ps5p
  • Odpowiedz
@m4kb0l: zobaczymy, bo od wielu lat mamy mode na niezoptymalizowane gry. Koszta idą w górę, większe naciski i później wychodzi kaszana. Ja już od dawna przestałem kupować gry na premierę, bo ich jakość i podejście tworzenia ich mocno się różni od teog co było np. 10-15 lat temu, a obecnie często te produkty które mają niby podbiĉ rynek i zrobić wow to po 2-3 miesiącach potrafią być za 100-120 zł.
  • Odpowiedz
@dawidczeta Rebirth był pisany z myślą o 30 klatkach (niestety, tak samo jak FF16) na piątce, to dowiózł, a performance został dodany od czapy i to widać. Takie mydło, że nawet słaba implementacja FSRa dałaby lepsze rezultaty, no ale Japończyk nie podumał.

Obecnie mamy modę na najlepiej zoptymalizowane gry od rozpoczęcia się ery HD.
  • Odpowiedz
@Theos: może dlatego, bo większość gier to tytuły robione z myślą także o ps4, więc często użytkownicy 5 nie odczuwają problemow optymalizacyjnych. Obecna generacja to przeciągnięcie starej i czekam aż sony się całkowicie odetnie od 4 i zacznie się skupiać na samej 5. Mam setki tytułów na ps5 i mało jest takich co zostały tylko wydane na samą 5. Nawet nie chcę mówić jak część gier wygladą od strony techniczniej
  • Odpowiedz