Wpis z mikrobloga

tldr. chłop dostał bluzę od ruskiego żołnierza w której z dużą możliwością strzelał do ukraińskich cywilów i jeszcze tym się chwali xD

DZIWNA HISTORIA Z ROSJI. Spotykam żołnierza, który wraca z frontu na Ukrainie i daje mi prezent… Ale od początku. Docieram do Sankt Petersburga i już na wstępie mam problem ze znalezieniem noclegu. Odbijam się od drzwi dwóch hosteli nad ranem. Podejmuję trzecią próbę i okazuje się, że jest wolne miejsce. Hostele o tej porze roku w Petersburgu są naprawdę obłożone, wiele osób mieszka w nich długoterminowo. Proszę panią na recepcji o dolną pryczę, jednak wszystkie są zajęte. Biorę więc to, co jest. Jestem tak zmęczony, że nie mogę wybrzydzać. Wchodzę do pokoju i się rozpakowuję. Muszę przecież naładować cały sprzęt elektroniczny. Jest około 10:00 rano. Z górnej pryczy w 14-osobowym pokoju schodzi gość, na oko czterdziestoletni. Witamy się i tyle. Lecę do łazienki zrobić pranie i tam ponownie na niego trafiam. Od słowa do słowa. Pyta, skąd jestem. Mówię: „Z Polski”. Pogadaliśmy chwilę, po prostu jak dwóch przypadkowych facetów. Pytam: „A ty z Petersburga?”. A on na to: „Nie, mieszkam 150 km od Petersburga. Dostałem przepustkę. Wracam z frontu”. Rozmawiamy jeszcze moment i wracam do pokoju. Po chwili widzę, że wraca. Mówi: „Ja dziś wyjeżdżam. Weź moją dolną pryczę, będzie ci wygodniej. I tu masz bluzę. To wojenna, ciepła bluza. Jak będzie zimno, to ci pomoże”. Podaje mi ją. Biorę, bo nauczyłem się, że nie warto odmawiać prezentów. Odchodzi. W ósmym odcinku z Rosji, który właśnie wleciał na kanał YouTube, znajdziesz odpowiedź na to, co zrobiłem z prezentem od żołnierza.

#ukraina #wojna #rosja #jaktodaleko
JanDzbanPL - tldr. chłop dostał bluzę od ruskiego żołnierza w której z dużą możliwośc...

źródło: 1000019453

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach