Aktywne Wpisy

tesknilam_ +171
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +248
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Mieszkam w bloku, mam balkon.
#ptaki #wrona #wrony
@a665321: Z krukowatych to sójka najchętniej przyjdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@a665321: Niezbyt. Gołębie żrą wszystko.
Pomysł ze sztucznym krukiem może się sprawdzić, ale wcale nie musi.
Inna sprawa, że jeśli wystawisz pokarm dla krukowatych, to gołębie mogą wcale nie podlecieć o ile krukowate szybko zorientują się w sytuacji. Ale może być też tak, że zanim krukowate się połapią, to gołębie zdążą się już
Gdybyś (mówię przykładowo) znalazł wronę ze złamanym skrzydłem, wyleczył ją u siebie w domu, to może miałbyś szansę na to przylatywanie na zawołanie.
O bardziej skutecznym sposobie nie będę wspominał, ale taki też jest.
Wykładanie jedzenia, gdy konkretny ptak to obserwuje oczywiście spowoduje, że ptak od razu podleci, gdy nie