Wpis z mikrobloga

Post na FB jednego ze sklepów turystycznych. Co sądzicie?

Spojrzałem na to i pomyślałem 'WTF'? Rozumiem sam zamysł i argumentację, ale mogę nie znaleźć rozmiaru, buty mogą nieprzypasować, być niewygodne, może akurat nie być koloru który bym chciał. I tak i tak stówka się należy jak już przymierze.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1276868347815495&set=a.636485925187077

#polska #ciekawostki #finanse #ekonomia #zakupy #sklep
ATAT-2 - Post na FB jednego ze sklepów turystycznych. Co sądzicie? 

Spojrzałem na to...

źródło: image

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: Z jednej strony rozumiem argumentacje sklepu - ludzie czesto mierza na miejscu, ogladaja czy im pasuje a pozniej zamawiaja w internecie taniej.

Z drugiej wieje troche januszostwem - masz kupic bon za 100zl i co z nim dalej zrobic? Jakies niepotrzebne glupoty w sklepie kupic po (zawyzonych) cenach ?

Niech wprowadza usluge przymiarki i doradztwa w wyborze butow za 100zl i bedzie po problemie. Dla osob zdecydowanych na zakup
  • Odpowiedz
@ATAT-2: nie kupowałbyn w takim sklepie i tyle.
Często nawet takie same buty są inne. Ostatnio jak kupowałem to prawy ok, a lewy dopiero 3 pasował dobrze. Rozmiar taki sam, więc wziąłem ten 3 pasujący najlepiej.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: na pierwszy rzut oka januszostwo, ale jak ktoś trochę z klientami popracował to jedynie można im zarzucić, że są mega słabi w PR. Powinni to rozwiązać tak jak @ch1nczyk pisze czyli usługa doboru, którą potem się odlicza od ceny butów. To nie jest CCC gdzie jednocześnie 20 klientów może mierzyć buty bez udziału obsługi sklepu, tylko każdemu trzeba poświęcić X czasu, a w tym czasie inny klient czeka.
  • Odpowiedz