Aktywne Wpisy

MonazoPL +111
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
vieniasn +95
lodówki z wifi no ludzie kochani czego korpo nie wymyśli byle sojaków naciągnąć

#bron #strzelectwo
źródło: image_picker_986F447C-5F5A-47E8-AC47-5E20A615AB46-23612-000007E1C20C0674
PobierzW teorii można tak robić tylko trzeba zadać sobie pytanie "po co?"
Przecież w broni
W raku nabój podawany jest do komory w momencie w którym zamek się zamyka, a chwilę później stała iglica siłą rozpędu zamka zbija spłonkę.
Jak włożysz nabój do komory, a następnie delikatnie spuścisz zamek to iglica oprze się o spłonkę i jęk nie zbije.
Ale wtedy jest ryzyko, że jakieś mocne uderzenie w tył zamka ruszy go na tyle, że odpali nabój.
A jeśli to się nie stanie, to jak będziesz chciał strzelić
btw, a rewolwer byś nosił z napiętym kurkiem?
@dos_badass no ale odpowiednikiem napiętego kurka rewoleru jest tylne położenie zamka w raku xD a ja mówiłem o przednim
ale idea mojej za przeproszeniem myśli była taka, że nie masz pewności czy iglica nie tąpnie, tak jak kurek nie spadnie.
uderzon bądź wstrząson. ;P
Jak chcesz nosić raka z
jak masz raczka albo dostęp do niego, to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś sobie po prostu sprawdził to co napisali w bezpiecznych warunkach oczywiście :)
ja zaproponuję jeszcze sprawdzenie jednego tematu, teoretycznie (i w sumie praktycznie) raka można przeładować opierając przodem o coś twardego i napierając na karabin, tak to