Wpis z mikrobloga

A co jeśli proste życie bez większych potrzeb to klucz do szczęścia? Tak jak w tym memie że nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy.

@mirko_anonim: generalnie tak, ale tutaj się rozchodzi o POTENCJAŁ

tj. powyżej jakiegoś poziomu zakup kolejnego nowego szmelcu nie daje mega funu - jak już masz jeden drogi zegarek to kolejne 3 tego nie zmienią aż
  • Odpowiedz
A jeszcze dochodzą typowo polskie presje społeczne, nerwówka, stres, kompleksy, traumy. Niby mamy wszystko ale nie ma poczucia życia. Ja się kiedyś zastanawiałem jak oni żyją w tych Grecjach, Porugaliach czy innych Brazyliach a tam po prostu żyja sobie bez większych potrzeb (materialnych) i imprezują, spotykają się ze znajomymi, jakaś mało ambitna praca, spotkania rodzinne, jedzą lokalne potrawy

@mirko_anonim: myślę że to jest myślenie turysty co tam był na 1
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
asertywna-fanka-7:

Ja się kiedyś zastanawiałem jak oni żyją w tych Grecjach, Porugaliach czy innych Brazyliach a tam po prostu żyja sobie bez większych potrzeb (materialnych) i imprezują, spotykają się ze znajomymi, jakaś mało ambitna praca, spotkania rodzinne, jedzą lokalne potrawy, itp.

Znam imigrantów z tych krajów, którzy w poszukiwaniu lepszego życia i pracy przyjechali do Polski
  • Odpowiedz
@kowalzmetina: Kurde chłopie, nie mów tak, bo się przekonuje coraz bardziej. Tylko dylemat co tyle laleczek na otomoto. RS5, S7, e63 650i z V8, F32, a może F82, a może taki sleeperek 540i F10 w all blacku, albo mercedesik W204 AMG albo sl500 r230. A może nawet taka corvetka c6 kurna jak to musi iść aj. Jeszcze na koniec jakąś skodzinę w rs octavie 1. Wsm czemu miałbym nie kupić
  • Odpowiedz
@Marek_zloty: Niestety to nie takie proste, żeby kupić fajną i godną uwagi sztukę. Rynek motoryzacyjny w Polsce kipi od ofert-min, a że tak egzotycznych samochodów jest stosunkowo niewiele, to też ciężko znaleźć coś konkretnego. Dochodzą jeszcze wady prawne (może nie są to częste przypadki, ale sama świadomość, że możesz kupić drogie auto i po czasie dowiedzieć się, że jest zajęte przez komornika niezbyt motywuje - niestety tutaj prawo mamy dziurawe
  • Odpowiedz
@Marek_zloty Też żyłem w tej błogiej nieświadomości, dopóki nie natrafiłem na ten wątek: https://wykop.pl/wpis/83053541/wpis

Nasze silne wobec słabych państwo skutecznie dba o to, aby obrzydzić ludziom każdy krok w kierunku spełniania marzeń. Można próbować zawnioskować o raport z Rejestru Zastawów Skarbowych, ale to wszystko trwa (i nie zawsze jest w 100% skuteczne). Mało, że trzeba się bujać z omijaniem gruzów i cwaniaczków, wszystko dokładnie sprawdzać przeznaczając na to dodatkowe pieniądze i
@K_eM1 +2113
Czy żyjemy w państwie z dykty? Tak
Czemu? Już wam tłumacze..

Kupiłem auto dla różowej. Przed zakupem sprawdziłem historię pojazdu na portalu Gov:
OC - OK
Przegląd - OK
  • Odpowiedz