Wpis z mikrobloga

#gielda #inwestycje #kryptowaluty #heheszki

W myślach często pytacie mnie: "Zgrywus, jak zarabiać na rynkach finansowych?". Tym samym wychodzę na wprost waszym pytaniom i odpowiadam.

Na wstępie muszę zaznaczyć, że nie jest to porada finansowa a ja jestem doświadczonym graczem który czasem tracił, ale za to czasem też przegrywał swój kapitał, więc mam jakieś tam doświadczenie w tym temacie.

Zastanawialiście się kiedyś dlaczego rynki zachowują się jak sinusoida? Czasem hossa, czasem bessa, ale zawsze essa. Odpowiedź jest prosta i ukryta w tym jednym aksjomacie:
Wykopki nigdy nie mają racji

Przemyślcie to sobie. Kiedy wykopki mówią, że spadnie, to rośnie, analogicznie w odwrotnym przypadku. Im więcej wykopków kupuje tym bardziej nie mają racji i to przeważa balans rynku i cena idzie w dół.

Zapytacie: "a co jak wykopki w zmowie będą mówić, że spadnie i przez to będzie im rosło?". Dobre pytanie. Jest fizycznie i naukowo potwierdzone, że wykopki nigdy się nie dogadają, więc możemy domniemywać czysto hipotetycznie co by się stało. Najprawdopodobnie ukryta materia zwana s-----------m wymknęła by się ze stanu equilibrium, co spowodowałoby rozpad naszego wszechświata. Pokłócone ze sobą atomy nie formowały by pierwiastków, a wysokie stężenie spiwniczenia spowodowane nierównością s----------a w elektronach, sprawiłoby, że przestałyby one oddziałować na protony i nie łączyły by się ze sobą jak wykopki nie łączą się z samicami.

"no dobra, to jak zarabiać?", już tłumacze na przykładzie aktualnych wydarzeń:
jak giełda spada, wrzucasz jakiegoś mema że nie dasz się wyleszczyć grubasowi. Jeśli masz dużo plusów to znak, że musisz jeszcze poczekać. Gdy plusów zbierzesz mało, to znaczy, że większość wykopków nie ma czasu przeglądać tagu bo już piszę CV do najbliższego kołhozu. Tutaj jest szansa, tutaj wchodzi się po same kulen.
Analogicznie w przypadku wzrostów, jak widzisz wykopków chwalących się p--------i zwrotami 150% (PNL +21,37zł), a na tagu pojawia się coraz więcej postów wyplusowanych w gorące o tym, że mirek nie rozumie jak można nie inwestować, to wtedy wiedz, że coś się dzieje i trzeba powoli s--------ć gdzie pieprz rośnie, gdzie raki zimują

"no ok, ale Ty też jesteś wykopkiem, czy to znaczy, że nie masz racji?"
hehehe gagatku Ty! Urwipołciu nygusie, chamie p--------y jeden z drugim ty, nie wymądrzaj się gnoju
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To jest jak z oddziaływaniami kwantowymi. Rynek jednocześnie spada i rośnie, dopóki nie zainwestujesz. Wtedy idzie w przeciwną stronę
  • Odpowiedz
@tom-ek12333:
To nie jest schizofrenia tylko etap w którym przekroczyłeś 35 lat i już wiesz ze przegrałeś życie.
Mózg próbuje uzasadnić przegraną.
Przecież nie mogłeś przegrać przez własne błędy.
Przegrałeś z powodu spisku Merkel, Tuska, UE i tych z garbatymi nosami.
To nie jest przypadek ze średnia zarobków wyborców Brauna waha się znacznie poniżej
  • Odpowiedz
@zaq22: nie mam 35 lat. Dziękuję bogu za zdrowie, fajna żonę, energiczne i zdrowe dzidzi. To już mi wystarczy. Wszystko reszta to dodatek.

Mój mozg pracuje na wysokich obrotach i zawsze byłem spostrzegawczy.

Jeżeli ktoś przypadkiem podpiął się pod system lub też wykonuje wysokoplatny zawód to oczywiście nie będzie
  • Odpowiedz
@Bartekc7: na otwarciu olimpiady w 2012 roku było pokazane co się mniej więcej stanie. Nawet lekarze tańczyli.

W 1992 w Barcelonie też byl na ten temat epizod.

Fajnie ukazane jest to dlaczego powstał wirus w serialu Utopia z 2013 roku. Tam akurat było o tym, że wirusa tak naprawdę nie było ale chodzilo o podanie zastrzyków ludziom, żeby byli bezplodni
tom-ek12333 - @Bartekc7: na otwarciu olimpiady w 2012 roku było pokazane co się mniej...

źródło: olympics-1992-coronavirus

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bartekc7: mam brata. Brat jest taki jak Ty.

Kiedyś coś bratu pokazałem choć bronił się jak mógł.

Brat potem zbytnio się nie odzywał i nie komentował.

Minął jakiś czas i zapomniał. Teraz już wogole nie chce się wdawac w żadne dyskusje.
  • Odpowiedz
@Bartekc7: w swojej rodzinie powiedziałem tak:

Kto obejrzy The New Pearl Harbor to zabieram go na kolację gdzie chce na mój koszt.

Nikt nie obejrzał. Nie da się ludzi zmusić do konfrontacji z pewnymi faktami.
I oni potem tak skikaja i się puszą demagogami itd. ale interesuje ich tylko ich wersja.
Ja ich wersję znam. Oni mojej nie znają albo tylko rzucili okiem na sekunde. Kto w takim wypadku jest
  • Odpowiedz