Wpis z mikrobloga

@DziadLab: Typ co sobie coś ubzdural xD przeciez spamuje tak samo przy spadkach jak i wzrostach.

Nic sie pod tym względem nie zmienilo tak samo jak i pod względem tego, ze ty bedziesz j---l na etacie u Janusza do glodowej emerytury w wieku 70 lat lub smierci zaleznie co nastąpi szybciej.

Jeszcze jakies pytania czy juz jesteś na bieżąco?
  • Odpowiedz
  • 2
jak i pod względem tego, ze ty bedziesz j---l na etacie u Janusza do glodowej emerytury w wieku 70 lat lub smierci zaleznie co nastąpi szybciej.

@jegertilbake: Widzisz. Tym się różnimy. Ja tam Wam życzę jak najlepiej. Jeżeli btc czy cokolwiek innego w co zainwestujecie wyskoczy na księżyc i będzie warte 2137 pierdyliardów USD to będę szczęśliwy.

Ty za to uważasz się za lepszego... Tylko jaki masz ku temu powód? Ludzie, którzy
  • Odpowiedz
@GomiGomi: Jesli mam odpisac udajac, ze nie ma katastrofy klimatycznej i do tego czasu nie beda gowno warte jak wszystkie inne inwestycje to mysle, ze z 3 stykną, zaleznie w jakim wieku chcesz przejsc na emeryturę. Rysiek Investments twierdzi, ze duzo mniej a ma lepszy track record niz ja wiec kto wie

Natomiast inna kwestia jest, ze powinieneś swoje zycie finansowo prowadzic tak, zeby Bitcoin co najwyzej przyspieszyl emeryture a nie
  • Odpowiedz
Podstawa to miec nieruchomość na własność, zdrowie i czas. Zastanow sie jakie ty masz priorytety w życiu i wtedy mozna lepiej oszacowac ile potrzebujesz mieć do emerytury.

Mam krechę w top5 spłaconą w ponad połowie i zastanawiam się czy nie sprzedać tego w c--j w-----------c na wieś. A sprzedać teraz, póki jest cokolwiek warte. Robię w IT, ale widać dokąd to zmierza i raczej w top5 dobrze nie będzie. Głośno jest o Krakowie,
  • Odpowiedz
@GomiGomi: Mysle, ze umre majac BTC. Nie widze na co lepszego mógłbym je wymienić. Chyba, ze tak jak mówię szybsza emerytura, ale ciezko oszacowac długość życia i koszty dokładnie. Mozliwe tez, ze wraz z postepujaca adopcja przez banki nie trzeba bedzie sprzedawac BTC, zeby miec % od kapitału.

Bitcoin ma dopiero 15 lat, wszystkie moze sie dynamicznie zmienic tak jak sie dzieje z IT k ktorym wspominasz. Najpewniejsza strategia to
  • Odpowiedz
@GomiGomi: Za duzo zmiennych. Nie mialem nigdy podobnego dylematu ani kredytu czy potrzeby zmiany miejsca zamieszkania wewnątrz tego samego kraju wiec nie moge dawac rady z d--y.

Ogólnie dla mnie etat zbyt ogranicza wolność w takich kwestiach a z IT jaka prace na wsi można dostać? xD na dzialalnosci jest minus taki, ze ciezej masz na poczatku, ale potem twoj "szef" jest zdecentralizowany pomiedzy klientow wiec nawet jak przyjdzie kryzys
  • Odpowiedz
@jegertilbake:

Ogólnie dla mnie etat zbyt ogranicza wolność w takich kwestiach a z IT jaka prace na wsi można dostać?

Tu i tu niedługo praktycznie żadną. My się od prowincji, aż po centra miast z---------y outsourcingiem, który z wielu powodów pakuje walizę.
  • Odpowiedz