Wpis z mikrobloga

Czy na AOW jest już odcinkowy pomiar prędkości? wiadomo na jakim odcinku ma być? #wroclaw
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

niedlugo będziemy tam jechać 90

@ONWRO95: no niestety tak to wygląda na całym świecie, że drogi miejskie mają niższe prędkości dopuszczalne. Kwestią czasu jest kiedy serio obniżą najpierw do 110, a potem do 90.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: ja się przestałem tym przejmować, ostatnio od Bielan do Marino prawym przejechałem prawie cały odcinek.

Za to najbardziej wnerwiają kierowcy zestawów, bo jak tylko widzi wjazd, zmienia na środkowy, żeby nie musieć zwolnić choćby o jedno oczko - rzadko ci kretyni spojrzą porządnie w lusterka, żeby się upewnić, że nie mają nic na wysokości baku ciągnika. No i jeszcze te melepety, co nie potrafią wcisnąć gazu i wykorzystać całej
  • Odpowiedz
: Nie no, tyle to nie. Teraz po prostu na 3 pasach wszyscy będą jechać 100-110.

@Iudex: Raczej prawy ciężarówki, środkowy 100-110, a lewy 120 pojedzie. Gorzej jak któryś zaśnie i 110 pojedzie.

ty sie ciesz ze to ma 3 pasy, a nie jeden, plus wydzielone tory tramwajowe i buspas, bo teraz to standard we
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan Szczerze to nie spotkałem się nigdy z wolnym prawym pasem na AOW

@Iudex To zapewne dlatego, że nikt od lat nie tłumaczy, że prędkościomierz w aucie zawyża prędkość i że polskie fotoradary i OPP mają tolerancję +10 km i jak się jedzie 120 na ograniczeniu do 120 to na mandat nie ma szansy.
  • Odpowiedz
nawet u Austriaktów limit dają do 100 km/h

@Darth_Gohan: ekhem, Wiedeń, ekhem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

100 to oni mają na chyba całej A12, bo "zanieczyszczenia". Myślałem, że mnie c--j strzeli, jak na pustej autostradzie musiałem jechać tak wolno przez całą Austrię
  • Odpowiedz
nie spotkałem się nigdy z wolnym prawym pasem na AOW

@Viking-: on jest wolny nawet w godzinach szczytu. Często prawym wyprzedzam debili ze środkowego
  • Odpowiedz
@Ogau: to akurat chore. Zamiast zwiększać i usprawnić ruch to tylko sie go zakłóca. Juz teraz na aow sie dramatycznie jeździ przez ilość aut. Zmniejszenie prędkości tylko to pogorszy
  • Odpowiedz
@testuser: niestety takich melepet jest dużo na drogach szybkiego ruchu i ludzie ogarnięcia którzy chcą szybko sie przemieścić na takich zakazach i ograniczeniach prędkości tylko tracą a takie melepety dalej będą jechać lewy 90 na godzinę
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: ja bym proponował tak z 50km/h po co sie rozdrabniać. Melepety co jedzic nie umieją będą sie czuły bezpieczniiej na autostradzie choc w sumie oni jak zobaczą ograniczenie do 50 to będą jechali max 40 xD
  • Odpowiedz
Juz teraz na aow sie dramatycznie jeździ przez ilość aut. Zmniejszenie prędkości tylko to pogorszy

@ONWRO95: na A4 odcinkowy pomiar pomógł i jest znacznie lepiej, jak wszyscy przestrzegają przepisów. Na AOW powinni ustawić pomiary na każdym zjeździe, bo teraz będzie się miksował tranzyt przestrzegający przepisów z Wrocławiakami wyjeżdżającymi w połowie pomiaru i z--------------i ponad limit.
  • Odpowiedz