Wpis z mikrobloga

Czy na AOW jest już odcinkowy pomiar prędkości? wiadomo na jakim odcinku ma być? #wroclaw
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ogau: Na a4 pomógł bo jest c-----a tak droga ale to jest rozwiązanie chwilowe. To nie jest rozwiązanie problemu. Na aow zmniejszenie prędkości sprawi ze jeszcze bardziej bedzie zatłoczona i zakorkowana. Odcionkowe pomiary prędkości poza tym ze sa niezbyt zgodne z prawem to sa tylko i wyłącznie maszynka do zarabiania a nie do tego by bylo przyjemniej. Ale mam nadzieje ze bedzie jak na odcinkowym koło korony to bede mógł
  • Odpowiedz
Na aow zmniejszenie prędkości sprawi ze jeszcze bardziej bedzie zatłoczona i zakorkowana

@ONWRO95: wołaj, jak to się wydarzy. Jak dla mnie zmniejszy się tylko liczba wypadków, a natężenie ruchu się nie zmieni, bo niby jak? Aut będzie tyle samo.
  • Odpowiedz
@Viking-: spokojnie mozna jechać okolo 130-135 ale coz nikt tego nie uczy a dużo melepet jeździ wiec na ogranic$eniu 120 będą jechać 100 tak w razie czego xD
  • Odpowiedz
@Ogau: juz teraz jest problem i większości jest zakorkowana do zjazdów. Jeśli uważasz ze zmniejszenie prędkości nie zwiększa ilości aut na danym odcinku to gratulacje dla ciebie
  • Odpowiedz
teraz jest problem i większości jest zakorkowana do zjazdów

@ONWRO95: i jak ograniczenie prędkości wpłynie na zakorkowanie zjazdów?

Jeśli uważasz ze zmniejszenie prędkości nie zwiększa ilości aut na danym odcinku to gratulacje dla ciebie

@ONWRO95: tak właśnie twierdzę. Możesz mi wysłać jakieś badania, które twierdzą inaczej, ale oboje wiemy, że takich nie znajdziesz. Znajdziesz za to wiele, gdzie ograniczenie prędkości upłynniło ruch.
  • Odpowiedz
@Ogau: nigdzie nie uplynni ruchu ograniczenie prędkości. Druga sprawa na a4 nie masz zjazdów i wjazdów na aow masz wiec to logiczne ze będzie wiecej aut. Jak jedziesz wolniej to dluzej pokonujesz dystans przez co większą ilość osob wjedzie przed ciebie z wjazdow wiec jak tego nie rozumiesz to pozdro dla ciebie. Korki juz teraz sa na aow. Ale jeśli twierdzisz ze ograniczenie prędkości rozwiązuje każdy problem to proponuję wprowadzić
  • Odpowiedz
@ONWRO95: dobra chłopski rozumie, kończę, bo to nie ma sensu. Jak zwykle chłopski rozum wygrał z dziesiątkami lat badań xD
  • Odpowiedz
  • 3
@ONWRO95 p---------e o tym, że niedługo jeszcze zmniejszą dozwoloną prędkość, sprowadzenie tego do absurdu (proponowanie 50), większość to melepety, tylko oczywiście nie ty. Pomiar prędkości to oczywiście system stworzony po to, aby zarabiać pieniądze na biednych z-------------h. No i oczywiście chłopski rozum na temat z-----------a ponad limit. Chłopie, niemal całe bingo skreśliłeś, brakuje tylko płaczu, że odcinek pomiarowy to komunizm ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@p3sman: o kolejny płakuś. Kto tu mowi o z----------i ponad limit chłopie weź rozbieg i walnij w ścianę bo albo ci baba d--y nie dała albo wstałeś lewa noga. Ja typie nie płacze o pomiar prędkości tylko o zmniejszenie dopuszalnej prędkości ale taki typ jak ty to tego nie zrozumie jak widać. Ale pewnie jesteś jednym z tych co jedzie 110 na lewym i wyprzedza kilka km i boi sie
  • Odpowiedz
Na aow zmniejszenie prędkości sprawi ze jeszcze bardziej bedzie zatłoczona i zakorkowana.

@ONWRO95: Ale to nie zmniejszenie maksymalnej dopuszczalnej prędkości powoduje korki, tylko brak płynnej jazdy, nagłe hamowanie i brak utrzymania odpowiedniej odległości między pojazdami ¯\(ツ)/¯
xfin - >Na aow zmniejszenie prędkości sprawi ze jeszcze bardziej bedzie zatłoczona i ...
  • Odpowiedz
Szczerze to nie spotkałem się nigdy z wolnym prawym pasem na AOW

@Viking-: No ja ciągle jak jeżdżę widzę tam wolny pas.

100 to oni mają na chyba całej A12, bo "zanieczyszczenia". Myślałem, że mnie c--j strzeli, jak na pustej autostradzie musiałem jechać tak wolno przez całą Austrię

@Ogau: No co ja Ci powiem. Mandaty wysokie to nagle ludzie grzecznie jeżdżą. Dla mnie te 120 km/h jest ok.
  • Odpowiedz
@xfin: ale czy ty wiesz ze nie każdy bedzie i tak jechał z tą samą prędkością? I ze sa wjazdy po drodze gdzie bedzie dojeżdżać ludzie którzy nie będą jechać przepisowo bo ich pomiar nie złapie. I kolejna sprawa ze zmniejszenie prędkości sprawia ze dluzej jedziesz jakimś odcinkiem przez co gdy sa wjazdy na taka drogę wiecej aut wjedzie zanim przejedziesz i korek sam sie tworzy. Zresztą juz teraz aow
  • Odpowiedz
@ONWRO95: mógłbyś tak sobie krzyczeć i może ktoś by ci uwierzył, gdyby nie fakt, że właśnie takie rozwiązanie działa dosłownie kilka kilometrów dalej i poprawiło zarówno płynność ruchu, jak i bezpieczeństwo
  • Odpowiedz
I kolejna sprawa ze zmniejszenie prędkości sprawia ze dluzej jedziesz jakimś odcinkiem przez co gdy sa wjazdy na taka drogę wiecej aut wjedzie zanim przejedziesz i korek sam sie tworzy.

@ONWRO95: to na tej samej zasadzie zwiększenie prędkości ponad prędkość na najbardziej uczęszczanych zjazdach powoduje korki, bo więcej osób zdąży dojechać do zjazdu niż z niego zjechać - i proszę masz korek xD

To nie jest argument.
Co nie zmienia
  • Odpowiedz
@Ogau: no mozesz sobie tak gadac i pisac farmazony gdyby nie fakt ze to dwa zupełnie inne przykłady jeden ma wjazdy i wyjazdy drugi nie ale no coz nie do każdego mózgu trafia jak widać
  • Odpowiedz
@xfin: no wiec tez i sam sobie odpowiedziałeś na pytanie ze zmniejszenie dopuszczalnej prędkości nic nie wniesie na tym odcinku drogi. Nie mówię ze ma byc odrazu 180km/h ale zmniejszenie prędkości poniżej 120km/h bedzie juz absurdem. Ale póki co nic nie zmniejszają oby wiec tego sie trzymajmy
  • Odpowiedz