Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #cs2
Moze ktos pomoze. Udalo sie wyrwac w promocji radeona 9060xt 16gb challengera od ASrocka za 1400zl. Odebralem go i jeszcze nie rozpakowalem i tak sie zastanawiam czy dobrze zrobilem. Obecnie pykam glownie w #cs2 na monitorze 240hz na kompie 5700x3d + rtx 2060 super na plycie X570 aorus elite i niekiedy brakuje paru fps do stalych 240. Do czego zmierzam, obecnie w mojej obudowie mimo dolozenia wentylatrow od gory i tak mam wydaje mi sie piekarnik. Procek dochodzi do ~78C a hotspot na grafice to klasyczne 106-108 stopni i tak w sumie wszystko dziala. Wyczytalem, ze ta karta ASrocka tez lubi na wysokie temperatury wskoczyc i nie wiem czy nie lepszy jakis pure albo pulse, mial ktos z tym stycznosc? No i pytanie ile zyskam fps, tylko fullhd
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@etbot: Dziekuje za odpowiedzi, jednak wlozylem ta karte i przy okazji troche kable poprawilem bo mogly zaburzac przeplyw powietrza od przodu i poki co nie narzekam az tak bardzo na temperatury, na pamieci 64c a hotspot poki co max 82c, dla mnie git. I tak wlaczylem synchronizacje pionowa to mi do 240fps blokuje i licze, ze bedzie wszystko ok. Jako ciekawostka to fps jakos mocno sie nie zmienily ale cos
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: Chyba bardziej troszczylem sie o procka ktory przerabial 3 chlodzenia i rozne pasty a na koncu skonczyl z termopadem KryoSheet
  • Odpowiedz