Aktywne Wpisy

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

wfyokyga +20
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file497302056630926366
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Istnieje bardzo popularna wśród wielu ludzi informacja, która głosi: "to Putin zakończył pandemię, gdy zaczął wojnę na Ukrainie."
Jest to nieprawda. O końcu pandemii było wiadomo równo miesiąc wcześniej, 23 stycznia 2022. Mam nawet zapisane wspomnienie z tamtego okresu podpisane "A więc to początek końca pandemii." To był konkretny dzień, punkt zwrotny- właśnie wtedy Hans Kluge, dyrektor WHO na Europę, powiedział, że Omikron moze oznaczać koniec pandemii w Europie. Padły słowa, że kontynent zbliża się do stabilizacji, a po przejściu ówczesnej fali wejdziemy w fazę endemiczną. W tym czasie mieliśmy szczyt zachorowań, a statystyki nowych przypadków zaczynały się stabilizować. Nowy wariant przybrał formę mniej zjadliwą, bardziej zakaźną - stał się wirusem bardzo podobnym w zachowaniu jak inne wirusy wywołujące przeziębienie.
Skąd sie wzięło błędne przekonanie, że "Putin zakończył pandemię"? Bo Rosyjska inwazja całkowicie zdominowała przekaz medialny. Internauci już w styczniu pisali, że to początek końca COVID'u, a zbliżająca się wojna na Ukrainie wtedy nawet nie była jeszcze tematem rozmów.
Kopiujcie i udostępniajcie ten wpis gdzie możecie, zwłaszcza na X - żeby ten obrzydliwy pogląd wychwalający Putina został zdemontowany.
#rosja #ukraina #pandemia #koronawirus #covid #wojna
źródło: 1000015583
Pobierz@Recker1: Brawo, tylko, że ludzie mówiąc o tym mają na myśli właśnie przekaz medialny i życie tą pandemią - a nie, że Putin sprawił, że wirus zniknął xD Ja rozumiem, że masz się za elitę, jak wiele osób na tym portalu, ale jako osoby ze spektrum autyzmu, aby funkcjonować w spoleczenstwie, powinniscie chociaz nauczyc
Ja wracałem z Meksyku dzien przed rozpoczęciem wojny i spędziłem 8 godzin na lotnisku czekając na wyniki na covid zanim mnie wpuszczono do kraju. W telewizji podawali juz termin kolejnej szczepionki 7 czy 8 dawka dla robaków.
Następnego dnia otworzono granice europy z państwem w którym nie było programu szczepień = ukraina.
Także opcje sa takie
1 covid nigdy
https://web.archive.org/web/20220201000000/https://www.rp.pl/ochrona-zdrowia/art35944051-prof-gut-pokpiwam-ze-putin-powinien-dostac-nobla-bo-skonczyl-pandemie-w-jeden-dzien
źródło: IMG_20230910_074846
Pobierzźródło: IMG_20251122_073305
Pobierzźródło: IMG_20251122_073437
Pobierz